banner2
banner34

İsviçre'de PKK yandaşları Türklere saldırdı

İsviçre'de PKK yandaşları Türklere saldırdı
banner45

İsviçre'nin Basel kentinde düzenlenen 23 Nisan Uluslararası Çocuk Festivali kutlamalarında, PKK yandaşları Türklere saldırdı. Sözlü ve fiziksel saldırı düzenleyen 30 kişilik grup PKK lehine sloganlar attı. Olayda 6 kişi yaralandı.

İsviçre'nin Basel kentinde düzenlenen "23 Nisan Uluslararası Çocuk Festivali"ne yönelik terör örgütü PKK yandaşlarınca gerçekleştirilen saldırıda en az 6 kişinin yaralandığı bildirildi.

Festivale katılan bazı Türk vatandaşlarından edinilen bilgiye göre, etkinlik bittikten sonra festival alanı toplanırken PKK yandaşları buraya gelip Türklere sözlü saldırıda bulundu.

banner37
Cumhurbaşkanı Erdoğan aleyhine ve PKK lehine sloganlar atan yaklaşık 30 kişilik grup festival alanındaki bariyerleri indirerek katılımcılara saldırdı. Saldırıda en az 6 kişi yaralandı, yaralılar hastaneye kaldırıldı.

Öte yandan saldırıya ilişkin haberinde ilk olarak "PKK yandaşları ile Türkler Çocuk Festivalinde kavga etti" ifadesiyle olayı başlığa taşıyan İsviçreli 20 Minuten gazetesi, daha sonra haberin başlığını "Türkler ve Kürtler Çocuk Festivalinde kavga etti" şeklinde değiştirdi.

DIŞİŞLERİ BAKANLIĞI KINAMIŞTI

Yaklaşık 1000'in üzerinde Türkün katılımıyla her sene yapılan 23 Nisan Uluslararası Çocuk Festivali, bugün Basel meydanında düzenlenmişti. PKK destekçisi olduğu öğrenilen bir grup festivalin ardından, katılımcılara saldırmıştı.

Eylemin faillerinin adalete teslim edilmesi çağrısında bulunan Türkiye Dışişleri Bakanlığı saldırıyı kınamıştı.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner12

banner1