banner2
banner34

Kabil'e giden Ukrayna tahliye uçağı kaçırıldı

Kabil'e giden Ukrayna tahliye uçağı kaçırıldı
banner45

Ukrayna Dışişleri Bakan Yardımcısı Yevgeny Yenin Afagnistan'a giden tahliye uçağının kaçırıldığını İran'a uçan kimliği belirsiz kişiler tarafından kaçırıldığını söyledi.

Rus haber ajansı TASS'ta yer alan habere göre bakan, "Uçağımız başkaları tarafından kaçırıldı ve resmen bizden çalındı. Ukraynalıları tahliye etmek yerine kimliği belirsiz bir yolcu grubuyla İran'a uçtu. Sonraki üç tahliye girişimimiz de başarılı olamadı çünkü yurttaşlarımız havaalanına giremedi" dedi.

banner37
Uçağı kaçıran şahısların silahlı olduğunu iddia eden Yenin, kaçırılan uçağın geri alınıp alınmadığı ve uçağa ne olduğu hakkında ise açıklama yapmadı. Yenin, tüm Dışişleri Bakanlığı çalışanlarının hafta boyunca konuyla ilgili çalışmalarının sürdüğünü ifade etti.

BAKANLIK SÖZCÜSÜNDEN YALANLAMA

Ukrayna Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Oleh Nikolenko ise iddiaların gerçeği yansıtmadığını açıkladı. Nikolenko Yenin'in Rus basınına diplomatların Ukraynalıları tahliye etmek için karşılaştıkları benzeri görülmemiş zorluklardan bahsettiğini söyledi. Tahliye uçaklarının ülkeye güvenli bir şekilde döndüğünü vurgulayan Nikolenko, bugüne kadar üç tahliye uçuşu ile toplam 256 kişinin Afganistan'dan Ukrayna’ya tahliye edildiğini ifade etti.

Pazar günü, 31’i Ukraynalı olmak üzere toplam 83 kişinin bir askeri kargo uçağı ile Afganistan'dan Kiev'e tahliye edildiği açıklanmıştı. Ukrayna Devlet Başkanlığı Ofisi tarafından yapılan açıklamada, yaklaşık 100 Ukrayna vatandaşının daha Afganistan’da tahliye için beklediği kaydedilmişti.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner12

banner1