banner2
banner34

Kadirov: Nükleer silahların kullanımına kadar daha sert önlemler alınmalı

Kadirov: Nükleer silahların kullanımına kadar daha sert önlemler alınmalı
banner45

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in geçtiğimiz günlerde Ukrayna'nın doğusunda bulunan Donetsk, Luhansk, Herson ve Zaporijya'yı ilhak ettiğini açıklamasının ardından Ukrayna ordusu, Donetsk'teki stratejik Lyman şehrini ablukaya aldı. Luhansk Valisi Sergey Hayday, şehirdeki tüm giriş-çıkışların tutulduğunu, tedarik rotalarının kesildiğini açıkladı. Lyman kentinde bulunan 5 bine yakın Rus askeri de şehirde kıstırıldı.

banner37
Ukrayna'nın Lyman'ı tamamen kuşatmasının ardından Rusya ise askerlerinin yakalanmasını önlemek amacıyla Lyman'dan çekildiğini duyurdu. Rusya Savunma Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada "Tehdit oluşturmasıyla bağlantılı olarak, müttefik birlikler yerleşimden daha avantajlı hatlara çekildi" ifadelerini kullandı.

Rusya'nın ilhak ettiği bölgeye Ukrayna ordusunun girmesinin ardından dış basında ''Rusya için işlerin iyi gitmediği'' yönünde haberler çıkarken Putin'e yakınlığıyla bilinen Çeçen lider Kadirov'dan 'nükleer' çıkışı geldi. Kadirov, Telegram'dan yayımladığı mesajında, "Temel askeri lojistik eksikliği nedeniyle, bugün birkaç yerleşim yeri ve bir toprak parçası bıraktık" dedi.

Başarısızlık sürecinde bazı komutanları suçlayan Kadirov, 'çözüm' olarak nükleer silah kullanmayı sundu. Kadirov "Kişisel görüşüme göre, sınırda sıkıyönetim ilanına ve düşük verimli nükleer silahların kullanımına kadar daha sert önlemler alınmalı" dedi.

Güncelleme Tarihi: 04 Ekim 2022, 11:18
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner12

banner1