banner2
banner34

Kanada özel kuvvetleri Ukrayna’ya konuşlandı

Kanada özel kuvvetleri Ukrayna’ya konuşlandı
banner45

Rusya ile Ukrayna arasındaki artan gerilim sonrası Kanada'nın Global News gazetesinden çarpıcı bir haber gündeme geldi. İddialara göre, olası Rusya saldırısı karşısında Ukrayna'ya Kanada özel kuvvetleri konuşlandırıldı.

Yayıncının isimsiz kaynaklara dayandırdığı habere göre, askerler Ukrayna güçlerini desteklemenin yanı sıra "tam kapsamlı bir işgal durumunda Kanadalı diplomatik personel için tahliye planları geliştirme" görevi de yürütecek.

STRATEJİK GÖREV ÜSTLENECEKLER

Moskova işgal için herhangi bir planı olduğunu defalarca reddetse de, ABD liderliğindeki Batılı güçler, sınırın Rusya tarafındaki askeri hareketliliğe işaret ederek, yaklaşmakta olan bir askeri harekat konusunda alarm verdi.

banner37
İngiltere, Rus birlikleriyle bir çatışma çıkması durumunda Ukrayna ordusuna hafif zırhlı mühimmat sağlayacağını açıkladı. İngiltere Savunma Bakanı Ben Wallace, Rus işgaline karşı Ukrayna’ya yeni savunma silahları verileceğini belirtti. Herhangi bir ihlalin bir "işgal" olarak görüleceğini kaydeden Wallace, "Bunun, her iki tarafta da büyük bir can kaybına yol açabileceğinden korkuyorum." dedi.

EĞİTİM GÖREVİ DEĞİL

Kanadalı yetkililer konuşlandırmayı onaylamayı reddetti. Özel Harekat Komutanlığı ise Kanada birliklerinin 2020'den beri Ukraynalı mevkidaşlarını eğittiğini ifade etti. Ancak Global News'in ulaştığı kaynaklar en son konuşlandırmanın bir eğitim görevi olmadığını söylüyor.

VATANDAŞLARA RUSYA UYARISI

Ayrıca Kanada hükümeti, vatandaşlarına "Rusya'dan gelen artan tehditler nedeniyle" Ukrayna'ya "seyahat etmeyi yeniden düşünmeleri" gerektiği yönünde bir uyarı da paylaştı.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner12

banner1