banner2
banner34

Karabağ'da hüsrana uğrayan Ermenistan yenilgiyi kabul etti!

Karabağ'da hüsrana uğrayan Ermenistan yenilgiyi kabul etti!
banner45

Dağlık Karabağ'da büyük hezimete uğrayan Ermenistan Başbakanı Paşinyan yenilgiyi kabul ettiğini duyurdu. Paşinyan, ''Hepimiz için çok zor bir karar verdim. Rusya ve Azerbaycan Devlet Başkanları ile Karabağ savaşının sonu için anlaşma imzaladım.” açıklamasında bulundu. Ermenistan'da halk hükümet binasını bastı. Başbakan Paşinyan'ın istifası istendi... Rusya Devlet Başkanı Putin'den ilk açıklama...

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, konuya ilişkin açıklamada bulunarak Karabağ bölgesine barış güçlerinin konuşlandırılacağı bilgisini verdi.

Putin, açıklamasında tarafların mevcut askeri pozisyonlarında kalacağını belirterek, ulaşım merkezlerinin açılacağını kaydetti.

Rus lider, yeni ateşkes anlaşmasının, Dağlık Karabağ krizine her iki tarafın da çıkarına olacak uzun vadeli çözüm için koşullar yaratacağını umduğunu dile getirdi.

KARABAĞ'DAN 15 GÜN İÇİNDE ÇEKİLECEKLER

banner37
Paşinyan, Azerbaycan ve Rusya ile anlaşma imzalandığını duyurdu. Anlaşmaya göre; Azerbaycan ordusu bugüne kadar işgalden kurtardığı mevkilerde kalacak. Bölgede Türk ve Rus güçleri konuşlandırılacak. Ermenistan işgal altında tuttuğu 7 rayonun 5'inden hemen, 2'sinden 15 gün içinde çekilecek. Ermenistan'dan Karabağ'a ve Azerbaycan'dan Nahçıvan'a toplam 2 koridor oluşturulacak.

Paşinyan önümüzdeki günlerde bir ulusa sesleniş konuşması gerçekleştireceğini duyurdu.

SÖZDE LİDERDEN 'TESLİM' AÇIKLAMASI

Karabağ'ın sözde lideri Arayik Harutyunyan, "Mevcut durum göz önüne alındığında savaşı bitirmeyi kabul ediyoruz." açıklamasında bulundu.

HALK HÜKÜMET BİNASINI BASTI!

Ermenistan'da halk, hükümet binaları ve Paşinyan'ın konutunun bulunduğu bölgeye ilerliyor.. Halk, yenilgiyi kabul eden Paşinyan'ın istifasını istiyor.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner12

banner1