banner2
banner34

Karantina gemisinde 40 kişide daha koronavirüs tespit edildi

Japonya’da korona virüsü nedeniyle karantina altına alınan gemide 40 kişinin daha enfekte olduğunun anlaşılmasıyla gemide karşılaşılan vaka sayısı 175'e, Japonya genelindeki vaka sayısı ise 204'e yükseldi. Gemide toplam 3 bin 700 kişinin olduğu açıklanmıştı.

Karantina gemisinde 40 kişide daha koronavirüs tespit edildi
banner45
banner46

Çin'in Wuhan kentinden yayılan koronavirüsü nedeniyle Japonya'da karantina altına alınan gemiden bugün de kötü haber geldi. Japonya Sağlık Bakanı Katsunobu Kato, gemide son olarak test yapılan 53 kişiden 39'unda korona virüsü tespit edildiğini açıkladı. Ayrıca, 39 kişiden ayrı olarak, 1 karantina görevlisinin de enfekte olduğu anlaşılırken, tespit edilen tüm yeni vakaların sağlık kuruluşlarına sevk edileceği belirtildi. Son vakalarla birlikte gemide şimdiye dek tespit edilmiş vaka sayısı 175'e çıkarken, ülke genelinde bildirilen vaka sayısı da 204 oldu.

banner37
KARANTİNANIN UZATILIP UZATILMAYACAĞI BELİRSİZ

Hong Konglu bir yolcunun gemiyi terk ettikten sonra koronavirüsü taşıdığının anlaşılması üzerine Japonya’da karantina altına alınan gemideki karantinanın 19 Şubat'ta sona ereceği açıklanmıştı. Karantina süresinin uzatılıp uzatılmayacağı ise belirsizliğini koruyor.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner12

banner1