banner2
banner34

Kiev Belediye Başkanı vatandaşlarına ‘şehri terk etmeye hazırlanın’ çağrısı yaptı!

Kiev Belediye Başkanı vatandaşlarına ‘şehri terk etmeye hazırlanın’ çağrısı yaptı!
banner45
banner46

Rusya ile  Ukrayna arasındaki savaş 24 Şubat’tan bu yana sürüyor. Rus güçleri kritik altyapı tesislerine saldırarak enerji sistemlerinin yüzde 40’ında hasar oluşturdu. Tamamen yok edildiği birçok tesisin de bu duruma eklenmesi ile birlikte birçok bölgede  elektrik ve su kesintileri yaşandı. Başkent Kiev için kritik uyarıyı şehrin Belediye Başkanı Klitschko yaptı. Rusya’yı ‘terörizm’ ve ‘soykırım’ ile suçlayan Klitschko “Bu nedenle, şu anda olan her şey (altyapıya saldırıyor) soykırımdır" dedi.

HALKA TAHLİYE UYARISI

banner37
Yetkililerin elektrik ve su kesintilerini engellemek için ellerinden gelen her şeyi yaptığını ifade eden Klitschko, "Kiev sakinleri, tamamen elektrik kesintisi yaşanması halinde şehri tahliye etmeye hazırlıklı olmalı" açıklamasında bulundu. Kiev'deki yaklaşık 3 milyon kişinin böyle bir durumla karşı karşıya kalması durumunda arkadaşlarına veya akrabalarına gitmeye hazır olması gerektiğini söyleyen 51 yaşındaki Klitschko, "en kötü senaryoya" hazırlıklı olma çağrısında bulundu. 

SICAKLIKLAR SIFIRIN ALTINA DÜŞECEK

Başkent Kiev'de kış ayları çetin geçiyor. Sıcaklık ortalamaları bu aylarda sıfırın altına düşüyor. Savaş sürecinde akıllara gelen Cenevre Sözleşmesine göre ise saldıran konumundaki devletlerin, sivillerin zarar göreceği hedefleri vurmaktan kaçınması gerekiyor.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner12

banner1