banner2
banner34

Kolombiya'da katliam gibi direniş: 24 ölü

Kolombiya'da katliam gibi direniş: 24 ölü
banner45
banner46

Kolombiya’da vergi reformu reform paketi ülkeyi karıştırdı. Pakete karşı ayaklanan halk meydanları doldurdu. Cephe hattına dönen meydanlarda gerilim arttı.. Kolluk kuvvetleri halka karşı ağır silahlarla ateş açtı. Katliama dönüşen meydanlarda 24 kişi can verirken tansiyonun yükseldiği olaylarda 900'den fazla kişi de yaralandı.

REFORM PAKETİ HALKI SOKAĞA DÖKTÜ
Kolombiya’nın Devlet Başkanı Ivan Duque, reform paketi açıklamıştı. Başkanın açıkladğı reform paketine tepki gösteren halk 28 Nisan'dan itibaren ülkenin farklı kentlerinde sokaklara döküldü. Ülkede ulusal grev kararı alınırken kolluk kuvvetleriyle göstericiler arasında farklı kentlerde çatışmalar yaşandı. Savaş alanına gönen meydanlarda 19 kişi ölürken 846 kişi de yaralanmıştı.

banner37
DEVLET BAŞKANI GERİ ADIM ATTI
Protestolar nedeniyle ülke karışınca Başkan Duque, geri adım atmak zorunda kaldı. Ama başkanın bu hamlesi işe yaramadı halk meydanları terk etmedi. ülkenin önemli kentleri olan Bogota, Cali ve Medellin'de büyük direnişe devam edildi.

YOKSULLUĞA KARŞI DİRENİŞTE ÜLKE SAVAŞ ALANINA DÖNDÜ
Halk meydanları terk etmeyince polis ile ordu, göstericilere orantısız güç kullandı. Ağır silahlarla halka ateş açıldı. Savaş alanına dönen meydanlarda ölü sayısı 24 kişi hayatını kaybetti. 900'ü aşkın gösterici ise yaralandı. 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner12

banner1