banner2
banner34

Kremlin'den tedirgin eden açıklama: Durum çok tehlikeli

Kremlin'den tedirgin eden açıklama: Durum çok tehlikeli
banner45

Rusya, Ukrayna, ABD ve NATO'dan peş peşe gelen açıklamalar durumun ciddiyetini ortaya koyarken Kremlin'den gelen son açıklama tedirginliğe neden oldu. Kremlin, Moskova'nın doğu Ukrayna'nın Donbass bölgesindeki durumdan endişe duyduğunu ve buradaki durumun potansiyel olarak çok tehlikeli göründüğünü aktardı. 

Kremlin, gerçekleştirilen askeri tatbikatların rutin bir eğitim sürecinin parçası ve şeffaf olduğunu söyleyerek Rusya'nın nükleer tatbikatlarının Batı ile gerilimi daha da artıracağı fikrini reddetti. 

ABD VE RUSYA DIŞİŞLERİ BAKANLARININ GÖRÜŞMESİ

banner37
Öte yandan  ABD yönetimi Dışişleri Bakanı Anthony Blinken'ın, Rus mevkidaşı Sergey Lavrov'dan gelen görüşme önerisini kabul ettiğini açıkladı.

Gelecek haftaki görüşme öncesi Amerika Birleşik Devletleri Başkanı Joe Biden, müttefiklerine danışacağını belirtirken, Biden'ın transatlantik ülkelerinin liderleriyle bir telefon görüşmesi yapacağı duyuruldu.

Rusya Savunma Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, Ukrayna sınırındaki tatbikatları tamamlayan Batı Askeri Bölgesi'ne bağlı bazı tank ve birliklerin Nijniy Novgorod'taki ana üslerine dönmeye başladığı bildirildi. Tankların demiryolu hattı üzerinden ana üslerine taşındığı ifade edilerek, "Tank ve paletli zırhlı araçların taşınması yaklaşık bin kilometrelik bir mesafe boyunca demiryolu ile gerçekleştirilecek" denildi. Tankların ana üslerine dönmesinden sonra askeri personelin tank bakımları yapacağı ve bir sonraki tatbikata hazırlanacağı vurgulandı.

Görüşmeye, Kanada, Fransa, Almanya, İtalya, Polonya, İngiltere liderlerinin yanı sıra, Avrupa Birliği ve NATO temsilcileri de katılacak.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner12

banner1