banner2
banner34

Lavrov’dan Batıya sert tehdit

Lavrov’dan Batıya sert tehdit
banner45

Rusya- Ukrayna arasındaki savaş tüm şiddetiyle devam ediyor. Ukrayna’ya ağır silah ve para desteği veren ABD, İngiltere ve Batılı ülkelere Rusya Dışişleri Bakanı Sergei Lavrov, çok sert konuştu. Lavrov, "Batı yeni jeopolitik gerçekleri ne kadar erken anlarsa, hem kendileri için hem de uluslararası kamuoyu için o kadar iyi olur” ifadelerini kullandı. “Bugün biz yeni bir soğuk savaştan bahsetmiyoruz” diyerek sözlerini devam ettiren Lavrov, “Aslında Washington ve uydularının kendilerini insanlığın kaderinin belirleyicisi olarak görmelerinde ısrar etmeleri ve ABD merkezli bir dünya düzeninde bastırmalarından bahsediyorum" dedi.

Lavrov, konuşmasına şöyle devam etti: "Bu öyle bir noktaya geldıdi Batı azınlığı İkinci Dünya Savaşı sonrasında oluşturulan uluslararası kuralları temel aldı. Fakat bu kurallar Washington ve müttefikleri tarafından kendi kendilerine alındı ve uluslararası kamuoyuna bağlayıcı olması konusunda zorlan."

banner37
BATI’YA “VAHŞİ” DEDİ

Kendi iç işlerinde ve dış politikalarında bağımsız bir yolda ilerlemek isteyenlerin Batı’nın en vahşi metotlarıyla karşı karşıya kaldığının altını çizen Lavrov, “Günümüzde Dünya’da birçok karar verme merkezi vardır, artık çok kutuplu bir düzendeyiz. Asya, Afrika ve Güney Amerika’daki ülkelerin nasıl dinamik bir şekilde geliştiğini görüyoruz. Herkesin gerçek seçim özgürlüğü var" diye konuştu.

Lavrov, iki ayı aşkın bir süredir devam eden savaş ile ilgili olarak şu ifadeleri kullandı: "Bizim özel askeri operasyonumuz Dünya’yı Batı’nın ırkçılıkla ve seçkinlik kompleksiyle harmanlanmış neo-sömürgeci baskısından kurtarmak için bir hamleydi."

Güncelleme Tarihi: 30 Nisan 2022, 14:37
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner12

banner1