banner2
banner34

Miçotakis'ten Türkiye ile ilişkilerde yeni sayfa beklentisi

Miçotakis'ten Türkiye ile ilişkilerde yeni sayfa beklentisi
banner45

Kahramanmaraş depreminin ardından Türkiye ile yardımlaşan Yunanistan'da Başbakan Kiryakos Miçotakis, iki ülke arasında oluşan olumlu havanın ilişkilerde yeni bir sayfa açılmasına vesile olmasını bekliyor. Yunan ekiplerin deprem bölgesinde hayat kurtarmasından gurur duyduğunu söyleyen Miçotakis, "Anlaşmazlıklarımız hukuk ve iyi komşuluk ilişkilerine saygılı bir şekilde çözebiliriz. Halklarımız arasındaki duygusal bağa inanıyorum. Belki de bu dramdan Türk-Yunan ilişkileri için iyi şeyler çıkabilir" dedi.

12 adanın silahlandırılması, Kıbrıs sorunu, Doğu Akdeniz'deki enerji arayışları sebebiyle son dönemde iyice girilen Türkiye-Yunanistan ilişkilerinde, Kahramanmaraş'taki depremlerin ardından yeni bir sayfa açılması umudu doğdu. 7,7 ve 7,6 büyüklüğündeki depremlerin yol açtığı ağır yıkım sonrası Türkiye'ye yardım malzemesi ve arama kurtarma ekibi gönderen Yunanistan'ın desteği, Türkiye tarafından da memnuniyetle karşılandı.

Türkiye'deki arama kurtarma çalışmalarına katılan gönüllü ekip, Atina'ya döndü. Özel eğitimli 30 gönüllüden oluşan 'Yunanistan Kurtarma Ekibi'ni (EOD), Selanik Havalimanı'nda Türkiye'nin Selanik Başkonsolosluğunda görevli Muavin Konsolosu Gökçe Över çiçeklerle karşıladı.

Yunanistan kurtarma ekibinin Twitter'daki hesabından "İlk andan beri yanımızda olan Türkiye'nin Selanik Başkonsolosluğuna da bizden büyük bir teşekkür" paylaşımında bulunuldu. Ekibin sosyal medyada yaptığı bir başka paylaşımda ise "Bizi destekleyen herkese ve tabii ki yerel yetkililere de muhteşem misafirperverlikleri ve işbirlikleri için teşekkür ediyoruz" denildi.

banner37
MİÇOTAKİS: BU DRAMDAN İLİŞKİLER İÇİN DAHA İYİ ŞEYLER ÇIKABİLİR

Yunanistan Başbakanı Kiryakos Miçotakis, merkez üssü Kahramanmaraş'ın Pazarcık ve Elbistan ilçeleri olan, 11 ili etkileyen depremlerin ardından ikili ilişkilerde oluşan olumlu atmosferin, Türkiye-Yunanistan ilişkilerinde iyileşme sağlayabileceğine inandığını belirtti.

Kozani'de basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Miçotakis, Yunanistan'dan giden arama kurtarma ekiplerinin, Türkiye'de hayat kurtarmasından duyduğu memnuniyeti ve gururu dile getirdi.

Miçotakis, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'nun ikili ilişkilerde iyileşme olabileceği yönündeki açıklamalarını not ettiğini belirterek, "Anlaşmazlıklarımız var. Bunlar Uluslararası hukuk ölçütünde ve iyi komşuluk ilişkilerine saygılı bir şekilde çözülebilir. Nihayetinde, bu trajedinin de ortaya koyduğu, halklarımız arasındaki duygusal bağa inanıyorum. Gerçekten, bu dramın içerisinden belki de Türk-Yunan ilişkileri için daha iyi bir şey çıkabileceğine inanıyorum" dedi.

Yunan halkının, Türk halkına desteğine devam edeceğine inandığını kaydeden Miçotakis, depremden etkilenen bölgelerin yeniden inşa çabasında da Yunanistan'ın komşu ülke olarak üzerine düşen rolü üstleneceğini ifade etti.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner12

banner1