banner2
banner34

Mısır'da 1 milyon doz koronavirüs aşısı üretildi

Mısır'da 1 milyon doz koronavirüs aşısı üretildi
banner45
banner46

Mısır Başbakanı Mostafa Madbouly Pazartesi günü yaptığı basın toplantısında Mısır Holding Biyolojik Ürünler ve Aşılar Şirketi (VACSERA) tarafından üretilen bir milyon doz Coronavirüs aşısı ürettiğini söyledi.

Mısır'ın günlük Covid-19 aşısı üretiminin şu anda 300.000 doz olduğunu ve hükümetin ülkenin günlük üretimini 600.000 doza çıkarmak için ithal ettiği hammaddeleri ikiye katlamak için Çin ile görüştüğünü de sözlerine ekledi.

Mısır'ın vatandaşları korumak ve virüse karşı yıllık aşıya ihtiyaç duyma olasılığına hazırlanmak için Covid-19 aşıları üretme kapasitesine sahip olması gerektiğini belirtti.

banner37
''KRİZİ BAŞARIYLA YÖNETTİK''

“Tüm dünyada Covid-19'un yakın zamanda sona ermesi görünmüyor.'' diyen Madbouly, Mısır'ın geçtiğimiz dönemde koronavirüs krizini başarıyla yönettiğini açıkladı.

Egypt Today'in haberine göre Madbouly, Mısır'ın Covid-19 pandemisinin patlak vermesinden bu yana, virüse karşı yerel olarak aşı üretmesini sağlayacak potansiyellere sahip olmaya çalıştığını da kaydetti.

Dünyanın aşıya olan yüksek talebinden ve hükümetin anlaşmalı olduğu bazı şirketleri Mısır'a sevkiyatlarını geciktirdiğinden de bahsetti.

Başbakan, Çin hükümetine bu konuda Mısır'ı desteklediği için teşekkür etti. Sağlık ve Nüfus Bakanı Hala Zayed ve devlet yetkililerinin Çinli ortaklarla temasa geçtiğini ve aşının Mısır'da üretilmesi için onay aldıklarını belirtti.

Güncelleme Tarihi: 07 Temmuz 2021, 09:37
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner12

banner1