banner2
banner34

Müslüman vekil ABD'nin kimyasını bozdu!

ABD Kongresinin başörtülü ilk Müslüman üyesi İlhan Omar, geçmiş dönemlerde Güney Amerika ülkelerinde yaşanan iç savaşlarda payı olduğu gerekçesiyle ABD'nin Venezuela Özel Temsilcisi Elliott Abrams ile tartıştı. Gerçekleri haykıran vekil, İsrail yanlısı Amerikan-İsrail Halkla İlişkiler Komitesi'ni (AIPAC) için söylediği sözler yüzünden Yahudi lobisinin ve ABD Başkanı Donald Trump'ın saldırısına uğramıştı.

Müslüman vekil ABD'nin kimyasını bozdu!
banner45

Temsilciler Meclisi Üyesi Omar, Kongre'de Venezuela'daki son gelişmelerin tartışıldığı oturumda tanık olarak dinlenen Venezuela Özel Temsilcisi Abrams'ı eleştirdi.

Omar, ABD'nin dış politikasında savaş yanlısı tutumuyla tanınan Abrams'ı Güney Amerika ülkelerinde aşırı sağ hükümetleri desteklemek ve söz konusu ülkelerde çıkan iç savaşlarda rol almakla suçladı.

Abrams'ın eski ABD Başkanı Ronald Reagan döneminde 1991'de Nikaragua'daki isyancıları finanse etmek için ambargo altındaki İran'a silah satılmasındaki rolünü de hatırlatan Omar, Abrams'ın özellikle Soğuk Savaş sürecindeki savaş yanlısı politikalarını ve konuya ilişkin Kongreye yalan söylemesini eleştirdi.

75 BİN KİŞİNİN ÖLDÜĞÜ İÇ SAVAŞA 'OLAĞANÜSTÜ BAŞARI' DEYİNCE KAVGA ÇIKTI

Omar, Abrams'ın tutumuna ve hakkındaki suçlamalara atıfta bulunarak, "Bu komite üyelerinin ya da Amerikan halkının (Abrams'ın) burada verdiği tanıklığa nasıl güveneceğini anlamıyorum" ifadesini kullandı.

banner37
Ayrıca Omar, Abrams'ın Reagan hükümetinin 1979 ve 1992 yıllarında El Salvador'da solcu hükümete karşı aşırı sağcı askeri yönetimi destekleyerek 75 bin insanın öldüğü iç savaşı "olağanüstü başarı" olarak tanımlamasına sert tepki gösterdi.

Omar'ın, "Bizim gözetimimiz altında gerçekleşen katliamı 'olağanüstü başarı' olarak görüyor musun? Evet ya da hayır" şeklindeki sorusuna sert tepki gösteren Abrams ise Omar'ın kendisine "kişisel olarak saldırdığını ve sorusunun iğrenç olduğunu" ileri sürdü.

YAHUDİ LOBİSİNİN VE TRUMP'IN SALDIRISINA UĞRADI

Omar, İsrail yanlısı Amerikan-İsrail Halkla İlişkiler Komitesi'nin (AIPAC) İsrail'i desteklemeleri için ABD'li siyasilere para ödediğini ifade etmesi Washington'da tartışmaya neden olmuş ve Yahudi lobisi tarafından saldırıya maruz kalmıştı.

Bu sözleri sonrası Trump tarafından da sert eleştirilen ve "istifa et" çağrısıyla karşı karşıya kalan Omar, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, "Tüm hayatın boyunca, Yahudilere, Müslümanlara, yerlilere, göçmenlere, siyahi insanlara ve dahasına nefret ticareti yaptınız. Ben, sözlerimin etkilediği insanlardan öğrendim. Sen ne zaman öğreneceksin?" yanıtını verdi.

KAYNAK: AA

Güncelleme Tarihi: 14 Şubat 2019, 06:45
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner12

banner1