banner2
banner34

NATO: Bu Putin'in savaşı, bedelini ödeyecek

NATO: Bu Putin'in savaşı, bedelini ödeyecek
banner45

Rusya'nın Ukrayna'yı işgalinin 9. gününde NATO'da olağanüstü toplantı gerçekleşti. NATO ülkelerinin dışişleri bakanları, Brüksel'deki NATO karargahında bir araya geldi. NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, NATO Dışişleri Bakanları Toplantısının ardından yaptığı açıklamada Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'e çağrılarda bulundu ve sert açıklamalara imza attı. Stoltenberg, açıklamalarında şu ifadeleri kullandı:

“Bu Putin’in savaşıdır. Putin’e çağrıda bulunuyoruz. Tüm birliklerini Ukrayna’dan çeksin ve gerçekçi bir diplomasi yolu seçsin. NATO Ukrayna’ya destek veriyor ve yine savunma alanında yardımcı oluyor. ” 

"Rusya şu anda yüksek bedel ödüyor. Bu Başkan Putin'in savaşı. Kendisi seçti bu savaşı, şimdi barış dolu bir ülkeye saldırıyor. Putin'in derhal savaşı sona erdirmesini, şarta bağlamadan güçlerini Ukrayna'dan çekmesini, diplomasi sürecinin başlamasını talep ediyoruz.''

''ÖLÜMLER ÇOK DAHA FAZLA OLACAKTIR''

NATO Genel Sekreteri, “Bu krize anında cevap vermeye çalışıyoruz ve hem karadan hem havadan hem de denizden caydırıcı güçlere başvuruyoruz. NATO bir savunma ittifakıdır ve amacımız buradaki ülkeleri güvende tutmaktır. Bu ittifakın parçası olarak bu savaşın Ukrayna’nın dışına çıkmasını önlememiz lazım çünkü eğer bu gerçekleşirse sonuçları çok daha yıkıcı olacaktır, ölümler çok daha fazla olacaktır.” dedi.

banner37
NATO VE RUSYA ARASINDAKİ DİPLOMASİ YOLLARI AÇIK

Stoltenberg, Rusya’nın saldırıları artıracağını da öne sürerken, ‘NATO Rusya ile savaşa girme niyetine değildir.” dedi, müttefik ülkelerin Ukrayna’da NATO uçağı ve gemisi istemediklerini vurguladı. Stoltenberg, Putin’in otoriterizm ve demokrasi arasında bir seçim yapması gerektiğini belirtirken, NATO’nun Rusya ile diplomasi yollarını açık tuttuğunu vurguladı.

''PUTİN BAŞARISIZ OLURKEN NATO BİRLEŞİYOR''

Stoltenberg, sözlerini, “Hepimizin bu krizden öğreneceği ders, hiçbir kıta veya hiçbir ülke bu durumla tek başına çıkamaz. Putin başarısız olurken NATO da iyice birleşiyor. Rusya ile alakalı olarak İsveç ve Finlandiya iş birliğimizi güçlendireceğiz. Bu ülkeler NATO toplantılarına katılmaya devam edecek.” sözleriyle sürdürdü.

''UKRAYNA'YA DAHA FAZLA YARDIM EDECEĞİZ''

NATO’nun birliklerini karadan ve havadan devreye sokmasının daha yıkıcı sonuçları olabileceğini belirten Stoltenberg, “Ukrayna’da NATO uçağı ve gemisi olmayacak ama Ukrayna güçlerine daha fazla yardım edeceğiz.” dedi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner12

banner1