banner2
banner34

NATO: Rusya ile görüşmeye hazırız

NATO: Rusya ile görüşmeye hazırız
banner45

NATO Genel Sekreter Jens Stoltenberg, Rusya-Ukrayna krizi ile ilgili açıklamalarda bulundu. Stoltenberg, Rusya'nın Ukrayna sınırındaki askeri yığınağın ortasında diplomatik bir çözüm arıyor olabileceğine dair sinyalleri memnuniyetle karşıladığını söyledi.

NATO Genel Sekreteri, Moskova'yı harekete geçme iradesini göstermeye çağırırken, "Moskova'dan diplomasinin devam etmesi gerektiğine dair işaretler var. Bu, temkinli bir iyimserlik için zemin oluşturuyor. Ancak şu ana kadar Rusya tarafından sahada herhangi bir gerilim azalması belirtisi görmedik" dedi.

banner37
''ON YILLARDIR KARŞILAŞTIĞIMIZ EN CİDDİ GÜVENLİK KRİZİ''

Jens Stoltenberg, "Rusya, soğuk savaştan bu yana Ukrayna'da ve çevresinde eşi görülmemiş bir savaş gücü topladı. Artık yeni bir saldırı için her şey hazır. Ancak Rusya'nın eşiğinden geri adım atmak, savaşa hazırlanmayı bırakmak ve barışçıl bir çözüm için çalışmaya başlamak için hala zamanı var” derken, mevcut durumu "Avrupa'da on yıllardır karşılaştığımız en ciddi güvenlik krizi" olarak nitelendirdi.

RUSYA 2 BÖLGE İÇİN BAĞIMSIZLIK İSTEDİ

Öte yandan son olarak Rusya Parlamentosu, Ukrayna'nın doğusundaki 2 bölgenin bağımsızlığının tanınmasını önerdi. Konuya ilişkin açıklama yapan Rus Parlamentosu'nun alt kanadı olan Duma'nın sözcüsü Vyacheslav Volodin, Donetsk ve Luhansk bölgelerinin ayrı bağımsız cumhuriyetler olarak tanınması talebini içeren tasarıyı Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'e ileteceğini bildirdi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner12

banner1