banner2
banner34

NATO uçaklarından kritik keşif uçuşu!

ABD insansız hava aracı ve İngiliz savaş uçağı Rusya sınırlarında keşif uçuşu gerçekleştirdi.

NATO uçaklarından kritik keşif uçuşu!
banner45

PlaneRadar uçuş gözlem portalının verilerine göre, ABD Hava Kuvvetleri’ne ait RQ-4B-40 Global Hawk insansız hava aracı sabah saat 06.00’da (TSİ) Sicilya Adası’ndaki Sigonella NATO üssünden havalandı.

Romanya hava sahasını geçen uçak, saat 08.15’de Ukrayna’nın güneydoğusunda keşif uçuşu gerçekleştirerek saat 14.25’te Karadeniz’e yöneldi. Global Hawk, Kırım kıyıları yakınlarında da uçuş gerçekleştirdi.

banner37
İngiltere Kraliyet Hava Kuvvetleri’ne ait Boeing RC-135W Rivet Joint elektronik keşif uçağı, bugün saat 17.25’te (TSİ) Mildenhall hava üssünden kalkarak Rusya’nın Kaliningrad Bölgesi etrafında keşif uçuşu yaptı.

Batılı ülkelere ait keşif uçaklarının ve İHA'ların Rusya sınırları ve Rus askeri tesisleri yakınındaki faaliyetleri son dönemde belirgin şekilde arttı. Bu faaliyetler özellikle Kırım ile Rusya'nın batı sınırlarında gözleniyor. Mart ayında da B-52H uçakları Kaliningrad Bölgesi'ne yaklaşarak Rus Donanması Baltık Filosu üssünü bombalama simülasyonu gerçekleştirmişti.

Rusya Savunma Bakanlığı, Batılı ülkelerin ilgili birimlerini bu faaliyetlere son vermeye birçok kez davet etmesine rağmen bu çağrıya olumlu yanıt alamadı.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner12

banner1