banner2
banner34

NATO’dan Baltık’ta nükleer tatbikat hazırlığı

NATO’dan Baltık’ta nükleer tatbikat hazırlığı
banner45

Rusya’nın Ukrayna’ya saldırısı devam ederken Rusya nükleer silah kullanma tehdidini de artırıyor. Buna karşılık NATO, eğitim uçuşu ve Avrupa merkezli ABD nükleer bombalarının kullanımını uyguladığı yıllık nükleer hazırlık tatbikatı 'Steadfast Noon'u hayata geçirecek. Beraberinde NATO, Rus tehdidine karşı Baltık Denizinde savaş gemisi ve uçağı sayısını ikiye katladı. 

İKİ KATINA ÇIKARILDI

banner37
Rusya'dan nükleer silahların kullanılabileceğine dair tekrarlanan tehditler Batı'da korkuları artırdı. NATO, Rusya'nın  nükleer silahların kullanımına karşı uyarıda bulunurken nükleer hazırlıklarını hızlandırdı. Kuzey Denizi'ndeki NATO savaş gemilerinin sayısı, doğal gaz boru hatlarına yönelik saldırıların ardından iki katına çıkarılarak 30'a ulaştı.  

KÖPRÜYE SALDIRI MİLAT OLDU

Kırım'dak stratejik köprüde tanker patlaması üzerine Rusya-Ukrayna arasındaki gerginlik artı. Buna karşılık Rusya, Ukrayna'nın başkenti Kiev de dahil 16 şehri bombaladı. Ukrayna Devlet Başkanı Volodymyr Zelenskiy,  Ukrayna şehirlerine düzenlenen bir dizi füze saldırısının ardından Batı ve ABD’ye daha fazla hava savunma kabiliyeti çağrısında bulundu. Pazartesi günü, Moskova'nın 24 Şubat'ta işgalinin başlamasından bu yana en büyük hava saldırısını gerçekleştirdi, 19 kişi hayatını kaybederken 100'den fazla kişiyi yaralandı. Ayrıca saldırı güç kaynaklarını devre dışı bırakmıştı.

G7 ülkeleri (ABD, Almanya, Fransa, Japonya, İngiltere, İtalya ve Kanada) Ukrayna'ya desteklerinin süreceğini açıkladı. ABD ve Almanya, Ukrayna’ya hava savunma sistemi temini konusunda söz verdi. 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner12

banner1