banner2
banner34

Nazizm rövarşı kabul edilemez

Nazizm rövarşı kabul edilemez
banner45
banner46

İkinci Dünya Savaşı'nda Nazi Almanya'sının yenilgiye uğratılmasının 77. yıldönümünde tüm gözler Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'e çevrildi. Kızıl Meydan'da konuşma yapacak olan Putin, törenin öncesinde eski Sovyet Cumhuriyetleri'ne tebrik mesajı gönderdi.

Zafer Günü veya 9 Mayıs, II. Dünya Savaşı'nın sonunda Almanya'nın kayıtsız şartsız teslimiyetini imzaladığı Sovyetler Birliği tarafından ilan edilen ve kutlanan gündür.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, 9 Mayıs Zafer Günü kutlamaları öncesinde tebrik mesajı yolladı. Eski Sovyet Cumhuriyetleri'ne gönderilen mesajda 'nazizm' vurgusu yapan Putin,"İkinci Dünya Savaşı'nda yenilenlerin ideolojik mirasçılarının rövarşı kabul edilemez" ifadesini kullandı.

banner37
Putin'in mesajı Ukrayna'dan tek taraflı bağımsızlığını ilan eden Donetsk ve Luhansk Cumhuriyetleri ile Özbekistan'a bağlı Abhazya ve Güney Osetya Cumhuriyetleri'ne de gönderildi. Rus lider, Ukrayna ve Gürcistan vatandaşlarını ayrıca kutladı.

''ZAFER GÜNÜ''

İkinci Dünya Savaşı'nda Nazi Almanyası'nın yenilgiye uğratıldığı gün her yıl 'Zafer Günü' olarak kutlanıyor. Avrupa'da 8 Mayıs'ta kutlanan 'Zafer Günü' Rusya'da saat farkı nedeniyle 9 Mayıs'a denk geliyor.

'Zafer Günü' Rusya'da her sene başkent Moskova'da Kızıl Meydan'da askeri geçit töreniyle kutlanıyor. Bu yıl ise Putin'in Ukrayna'ya açtığı savaş nedeniyle tüm gözler Kızıl Meydan'da... Putin'in konuşması merakla bekleniyor. Rus lider, Ukrayna'yı işgalin başından beri 9 Mayıs'ta Ukrayna'da zafer ilan etmeyi planlıyordu. Fakat Rus ordusu, Ukrayna'da zafer ilan edebilecek bir ilerleme sağlayamadı. 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner12

banner1