banner2
banner34

Omicron İngiltere'de alarm seviyesini yükseltti

Omicron İngiltere'de alarm seviyesini yükseltti
banner45
banner46

İlk kez 2019 yılında Çin’in Wuhan kentinde ortaya çıkan koronavirüsün (Kovid-19) 32 kez mutasyon geçirmiş hali olan Omicron varyantı İngiltere’de etkisini şiddetli gösteriyor. İngiltere’de yeni tip koronavirüsün (Kovid-19) Omicron varyantı vakalarının çok hızlı artmasının ardından alarm seviyesi en yüksek olan 4’e yükseltildi.

AŞI KORUMASI AZALDI

İngiltere Başsağlık görevlileri tarafından yapılan açıklamada, “Sağlık Güvenliği Kurumu'nun tavsiyesi ve ülkede Omicron vakalarındaki hızlı artış nedeniyle alarm seviyesinin ikinci en yüksek olan 4'e yükseltildi” denildi. Omicron’un Delta’dan daha hızlı yayıldığı ve semptomatik hastalıklara karşı aşı korumasının azaldığı belirtildi.

banner37
"HIZLA ARTMASI MUHTEMEL"

Omicron varyantı nedeniyle hastanede yatışların şimdiden başladığı ve hızla artmasının muhtemel olduğu kaydedilen açıklamada, “İngiltere Ulusal Sağlık Sistemi (NHS) şu anda esas olarak Covid-19 dışı nedenlerle baskı altında. Artan bulaşıcılık ve azalan aşı etkinliğiyle yayılan bir varyantla, bu baskının yakında yükseldiğini göreceğiz" ifadesine yer verildi.

OMICRON VARYANTI NEDİR?

Bilim insanları, 32 kez mutasyona uğramış Omicron varyantı hakkında vücudun savunmasından kaçarak daha fazla hastalık dalgasına yol açabileceği yorumunu yaptı. Varyant ilk olarak 11 Kasım'da Güney Afrika ülkesi Botsvana'da görüldü. Omicron varyantı dünyada 57 ülkede görülen ve hızla yayılan B.1.1.529 için uzmanlar ciddi risklere yola açabileceğini ifade etti.

Birleşik Krallık Sağlık Güvenliği Ajansı'nda Covid-19 direktörü Dr Meera Chand, virüslerin doğasında sık sık mutasyona uğramak olduğunun altını çizerken yayılım hızının yakından takip edilmesi gerektiğini altını çizdi. Güney Afrika'daki Salgın Tepki ve Yenilik Merkezi'nin direktörü Prof Tulio de Oliveira, B.1.1.529 hakkında "olağandışı bir mutasyon kümesi" olduğunu ve bunun dolaşımdaki diğer varyantlardan "çok farklı" olduğunu söyledi. Varyantının Delta ve Beta gibi diğer varyantlardan çok daha hızlı yayıldığı iddia ediliyor.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner12

banner1