banner2
banner34

Oturum iznini iptal etti

Filistin Kurtuluş Örgütü (FKÖ) Yürütme Kurulu Üyesi Ahmed Mecdelani, ABD yönetiminin, FKÖ Washington Temsilcisi Husam Zomlot ile ailesinin oturum iznini iptal ettiğini ve örgütün banka hesaplarını kapattığını belirtti.

Oturum iznini iptal etti
banner45
banner46

Mecdelani, AA muhabirine yaptığı açıklamada, banka hesaplarının  kapatılması kararının FKÖ'nün Washington ofisini kapatma kararıyla aynı gün  alındığını söyledi.

ABD'nin bu adımını kınayan Mecdelani, söz konusu kararın insancıl ve  diplomatik örfe uygun olmadığını, barbarca olduğunu ifade etti.

Mecdelani, "ABD FKÖ Washington Temsilcisi Husam Zomlot ve ailesinin  oturum iznini iptal etti, ayrıca örgütün banka hesaplarını kapattı. Ortada  diplomatik anlaşmazlıklar olsa bile küçük çocukların (Zomlot'un çocukları) ne  suçu var?  Orada okula gidiyorlar ama oturum izinleri iptal ediliyor." dedi.

"ZOMLOT 4 AYDIR FİLİSTİN'DE"

FKÖ Yürütme Kurulu Üyesi Vasıl Ebu Yusuf da Zomlot'un Filistin  yönetiminin talebi nedeniyle 4 aydır Ramallah'ta bulunduğunu bildirdi.

ABD'nin bu kararını kınayan Ebu Yusuf, bu adımın Yüzyılın Anlaşması  planını reddeden Filistin yönetimine karşı açılan kapsamlı savaşın bir parçası  olduğunu dile getirdi.

banner37
Ebu Yusuf, tüm bunların Filistin halkının ve yönetiminin iradesini  kıramayacağını vurguladı. Daha önce elçiliğini Tel Aviv'den Kudüs'e taşıma kararı alan, ardından  Filistinlilere yapılan yardımları keseceğini duyuran ABD yönetimi son olarak,  1994'te Washington'da açılan FKÖ ofisinin kapatılacağını açıklamıştı.

Bu kararların, Filistinlilere düşmanca tavrın yansıması olduğunu  belirten uzmanlar, ABD'nin bu uygulamalarla "Filistin yönetimine kendi vizyonu ve  planlarını dayatmaya çalıştığını, bu şekilde Filistinlileri Yüzyılın Anlaşması'nı  kabul etmeye zorladığını" ifade ediyor.

TRUMP, İSRAİL'İN İSTEKLERİNİ BİR BİR YERİNE GETİRİYOR

ABD Başkanı Donald Trump, Ocak 2017'de başkanlık koltuğuna oturduktan  hemen sonra İsrail-Filistin sorununa "kendi yöntemiyle" çözüm bulma arayışına  girdi.

Sorunun çözümü için önce Yahudilerden oluşan yakın bir ekip kuran  Trump, tarihte hiç olmadığı kadar İsrail lehine kararlar alarak Filistin  sahasında büyük krizlere yol açtı.

Trump, başta Kudüs'ü İsrail'in başkenti olarak tanımak olmak üzere,  iki devletli çözümü rafa kaldırmak, İran ile nükleer anlaşmadan çekilmek ve  FKÖ'nün Washington temsilciliğini kapatmak gibi bir dizi adımla adeta İsrail'in  talep listesini uyguluyor.

Politikalarıyla "Arap Baharı" sonrası Ortadoğu'da şekillenen yeni  ittifakların ve denklemlerin taraflarından Suudi Arabistan, BAE ve Mısır'a  ABD-İsrail ekseninde saf aldıran Trump, ilk yurt dışı gezisini de önce Suudi  Arabistan, hemen ardından da İsrail'e düzenleyerek bu adı konulmayan fiili  ittifakı ortaya koymuş oldu.

Trump, İsrail'e olan bağlılığını, "Yahudi devletinin" küresel ve  bölgesel çaptaki manevralarına ilişkin taleplerini bir bir yerine getirerek  ispatlama çabasına girdi.

Güncelleme Tarihi: 16 Eylül 2018, 21:09
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner12

banner1