banner2
banner34

Pentagon eski yetkilisi: PKK bir terör örgütü değil

Pentagon eski yetkilisi Michael Rubin, "Türkiye'nin derdi petrol ve toprak. Doğu Akdeniz'deki gerginliğin sebebi de bu." ifadeleriyle korkunç iftiralarda bulundu.

Pentagon eski yetkilisi: PKK bir terör örgütü değil
banner45

Pentagon eski yetkilisi Michael Rubin, Amerika merkezli bir habersitesinde akılalmaz bir yazı kaleme aldı. Rubin, "Türkiye'nin Suriye'de tampon bölge isteğinin terörle değil petrolle ilgisi var" başlıklı yazıda, "Türkiye toprak ve petrol derdinde." sözleriyle korkunç iftiralara imza attı.

"PKK BİR TERÖR ÖRGÜTÜ DEĞİL"

Rubin, "PKK'nın geçmişteki eylemlerini ben de eleştiriyorum. PKK'nın siyasi felsefesini de sorguluyorum. Ama grup oldukça gelişti. Hatta, önemli bir gelişme, geçenlerde Belçika mahkemesi PKK'nın terör örgütü olmadığına hükmetti." diyerek çocuk katili PKK'nın savunuculuğuna soyundu.

banner37
Türkiye'nin terörle mücadele konusunda kaydettiği gelişmeyi tuhaf bir argümanın malzemesi haline getiren Rubin, sözlerini şöyle sürdürdü: "PKK Türklere silahlı operasyon düzenlese bile geriye iki gerçek kalıyor. Birincisi, Türkler çok daha fazla Kürt lider öldürüyor. İkincisi, Kürtlerin Suriye'den terör saldırısı gerçekleştirdiğine dair bir delil yok." Rubin böylelikle, PKK'nın hain saldırılarının üstünü örtmeye devam etti.

"TÜRKİYE'NİN DERDİ TOPRAK VE ETNİK TEMİZLİK"

"Peki terörle mücadele değilse, Türkiye'nin motivasyonu nedir?"sorusunu soran Michael Rubin, "Türkiye'nin birinci motivasyonu toprak. Afrin'e düzenlenen operasyonun terörle mücadele ile alakası yoktu. Türkiye orada etnik temizlik yaptı." diyerek iftiralarını sürdürdü. 

Rubin çirkin iftiralarına, "İkinci motivasyon ise, Erdoğan'ın kendi başarısızlıklarını örtbas etmek için askeri bir kampanya kullanmak istemesi. Erdoğan'ın İstanbul'u kaybetmesi, ekonomonin kötüye gitmesi bu başarısızlıklardan birkaçı." sözleriyle devam etti. 

"SURİYE'DE TAMPON BÖLGEYE HAYIR DENMELİ"

"Üçüncü ve en önemli motivasyon ise petrol. Türkiye'nin kendisi enerji kaynakları olmadığı için, Türkiye kendini uzun zamandır enerji merkezi olarak konumlandırıyor. Enerji boru hatları Türkiye'ye oldukça iyi paralar kazandırıyor. Türkiye'nin Kıbrıs'taki agresif hareketlerinin arkasında da petrol isteği yatıyor." diyen Rubin, Amerikan Savunma Bakanı Michael Esper'i de Türkiye'ye karşı uyarmayı ihmal etmedi. Rubin, "Esper ABD'ye karşı uzun vadede en büyük tehditi Çin'in oluşturduğunu söylüyor. Savunma Bakanı sadece uzun vadeli tehditlere işaret etmez. Kısa dönemli tehditlerden de bahsetmesi gerekir. Eğer Esper Orta Doğu'da oluşacak bir krizi engellemek istiyorsa, Hulusi Akar'a Suriye'de tampon bölge oluşturulmayacağını söylemesi lazım. Türklerin oyununa gelmemeli. Cevap hayır olmalı." ifadeleriyle iftira dolu yazısını noktalandırdı.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner12

banner1