banner2
banner34

Putin, Atatürk sorusuna bu yanıtı verdi

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, 14'üncü Yıllık Basın Toplantısı'nda ABD'nin Suriye'den çekilme kararını yorumladı ve Atatürk ile ilgili yöneltilen bir soruya yanıt verdi.

Putin, Atatürk sorusuna bu yanıtı verdi
banner45
banner46

NÜKLEER SAVAŞ TEHLİKESİ

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, kitle imha silahlarına sınırlama getirilmezse küresel nükleer savaşın kaçınılmaz olabileceğini söyledi.

KERÇ BOĞAZI GERİLİMİ

Kerç Boğazı'nda Ukrayna ile yaşanan gerginliğe de değinen Putin, Ukrayna'nın amacının seçimler öncesi tansiyonu yükseltmek olduğunu ve Ukrayna Devlet Başkanı Poroşenko'nun seçimler öncesinde oyunu artırmak amacıyla Ukraynalı askerleri Kerç Boğazı'na gönderdiğini ifade etti.

Putin ayrıca Azak Denizi'ndeki tansiyonu azaltmak istediğini söyledi.

ABD'DE TUTUKLANAN RUS VATANDAŞI

Putin, ABD'de ajan olduğu gerekçesiyle tutuklanan ve ajan olduğunu itiraf eden Rusya vatandaşı Maria Butina için, bu ifadesini zorla verdiğini ve Butina'nın Rus hükümeti için ajanlık yapmadığını belirtti.

MUSTAFA KEMAL ATATÜRK

Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk'le ilgili fikirleri sorulan Putin, "Mustafa Kemal Atatürk Türk ulusu için çok sayıda iyi şeyler yapan müthiş bir insan ve Rusya'nın iyi bir dostu." yanıtını verdi.

TÜRKİYE İLE İLİŞKİLER

"Türkiye'nin çıkarlarına saygı gösteriyoruz. Türkiye'nin bağımsız dış politikası memnuniyet verici."

banner37
RUSYA'YA KARŞI YAPTIRIMLAR

Putin, Batı'nın Rusya'ya yönelik yaptırımlarını ülkenin gelişme sürecini baltalamak olarak yorumladı ve Rusya ekonomisinin yaptırımlara alıştığını söyledi.

CEMAL KAŞIKÇI CİNAYETİ

Vladimir Putin, dünya kamuoyunun Skripal'in zehirlenmesi ve Cemal Kaşıkçı'nın öldürülmesi vakalarına çok farklı tepkiler verdiğini ve Skripal vakasının Rusya'ya karşı uygulanan yaptırımlara bahane olarak kullanıldığını belirtti ve bu durumu Rus Fobisi olarak niteledi.

ABD'NİN SURİYE'DEN ÇEKİLME KARARI

"ABD Başkanı Donald Trump’ın DEAŞ karşısında zafer kazanıldığı yorumuna genel olarak katılıyorum. Teröristlere Suriye'de çok büyük darbeler vurduk. Terör örgütlerinin Afganistan ve benzer ülkelere de sızması söz konusu. Bu da Rusya, ABD ve Orta Asya ülkeleri için tehdit oluşturuyor. Trump bu konuda haklı diyebilirim."

"DEAŞ'ın yeniden bir araya gelme riski de var"

"Çekilme kararının tam olarak ne anlama geldiğinden emin değilim. ABD Afganistan'dan da çekileceğini söyledi ama ABD 17 yıldır Afganistan'da. ABD'nin Suriye'den çekildiğine dair henüz bir emare göremedik. ABD askerlerinin bölgede hiçbir meşruiyeti yok."

"İstanbul zirvesinde Türkiye, Almanya ve Fransa ile birlikte aldığımız karar doğrultusunda Suriye anayasa komitesinin kurulması için elimizden geleni yapıyoruz."

AFGANİSTAN'DA BARIŞ GÖRÜŞMELERİ

"Afganistan'ın büyük kısmını kontrol altında bulunduran Taliban'ı da barış görüşmelerinde hesaba katmalıyız"

BAĞIMSIZ UKRAYNA KİLİSESİ

"Ukrayna hükümeti Ortodoks kilisesi işlerine daha önce hiç olmadığı kadar karışıyor."

Güncelleme Tarihi: 20 Aralık 2018, 13:38
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner12

banner1