banner2
banner34

Putin: Bu bir terör saldırısı

Putin: Bu bir terör saldırısı
banner45

Rusya'nın 2014 yılında ilhak ettiği Kırım'ı topraklarına bağlayan stratejik konumdaki Kırım Köprüsü'ne düzenlenen bombalı saldırıya ilişkin soruşturma tamamlandı. Rusya Soruşturma Komitesi Başkanı ile beraber yaptığı toplantıda saldırının faillerini açıklayan Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, "Bu saldırı, Rusya'nın sivil altyapısını yok etmeye yönelik terör saldırısıydı" ifadelerini kullandı.

Kırım Yarımadası ile Rusya'yı birbirine bağlayan Kırım Köprüsü'nde önceki sabah saatlerinde büyük bir patlama olmuş, köprünün demiryolu hattının yanındaki karayolunda çökme meydana gelmişti. 2018 yılında Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin tarafından açılışı yapılan ve stratejik öneme sahip olan 19 kilometrelik köprüdeki saldırı sonrası yürütülen soruşturmaya ilişkin Rusya cephesinden yeni açıklamalar geldi.

Rusya Devlet Başkanı Putin saldırının ülkedeki sivil altyapıyı yok etmeye yönelik bir terör saldırısı olduğunu belirtirken, Rusya Soruşturma Komitesi Başkanı Aleksandr Bastırkin ise bombalı saldırının faillerinin tespit edildiğini açıkladı.

SALDIRININ FAİLLERİ TESPİT EDİLDİ

banner37
Vladimir Putin,  Aleksandr Bastırkin ile Kremlin Sarayı'nda bir araya geldi. Patlamanın detaylarıyla ilgili Putin'e rapor veren Bastırkin olayın faillerine ulaştıklarını belirterek şöyle konuştu:

"Ana Soruşturma departmanındaki soruşturma ekibimiz, uzmanlar, adli tıp uzmanları olay yerine çok hızlı bir şekilde ulaştı. Uzmanlarımız patlama sonuçlarını çok hızlı bir şekilde inceledi. İnfilak eden kamyonun rotasını Bulgaristan, Gürcistan, Ermenistan, Kuzey Osetya, Krasnodar Bölgesi olarak belirledik. FSB elemanlarının desteğiyle, terör saldırısını hazırlayan ve Rusya Federasyonu topraklarından bu saldırıyı destekleyen kişiler tespit edildi."

"RAPORLAR TERÖR SALDIRISI OLDUĞUNU GÖSTERİYOR"

Rus televizyonlarından da canlı yayınlanan toplantıda kısa bir konuşma yapan Putin, raporlar doğrultusunda bu saldırının bir terör saldırısı olduğunu söyleyerek, "Hiç şüphe yok ki bu, Rusya Federasyonu’nun sivil altyapısının kritik derecede önemli bir parçasının yok edilmesine yönelik bir terör saldırısıydı. Bu saldırıyı planlayan, gerçekleştiren ve bu saldırının emrini veren de Ukrayna’nın gizli servisleridir” dedi.

Söz konusu saldırıda bir kamyonun infilak etmesi sonucu yakıt taşıyan trenin vagonlarında yangın çıkmış, 3 kişi hayatını kaybetmişti. Saldırının ardından Kerç Boğazı’nda güvenlik önlemleri artırılmıştı.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner12

banner1