banner2
banner34

Putin Guterres'i 6 metrelik masada konuk etti

Putin Guterres'i 6 metrelik masada konuk etti
banner45

Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri Antonio Guterres, Moskova'daki temasları çerçevesinde Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov'un ardından Devlet Başkanı Vladimir Putin ile de görüştü.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Birleşmiş Milletler (BM) Genel Sekreteri Antonio Guterres ile Kremlin’de yaptığı görüşmede açıklamalarda bulundu.

Putin, Rusya'nın BM'nin kurucu ülkelerinden biri olarak bu örgütü her zaman desteklediğini ve desteklemeye devam edeceğini belirtti.

Putin Ukrayna'daki "problemin", 2014'te gerçekleştirilen "devlet darbesinden" sonra ortaya çıktığını savundu. Batılı ülkelerin, Donetsk ve Luhansk bölgelerindeki halkın acısını görmezden geldiğini söyledi. Bu bölgelerin askeri yardım talebi üzerine operasyonların başladığını anlattı. 

banner37
Putin, Kiev'in Ukrayna'daki durumu çözme konusundaki tutumunun değiştiğini, önceki niyetlerinden uzaklaştıklarını ve Kırım ile Sivastopol'un güvenlik sorunlarını parantezin dışına ittiklerini ifade etti.

"MÜZAKERELERDEN OLUMLU SONUÇ ÇIKMASINI BEKLİYORUM"

Putin Ukrayna ile müzakerelerin çevrimiçi olarak devam ettiğini söyledi. Görüşmelerden olumlu sonuç çıkmasını umduğunu belirtti.

Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri ise Ukrayna'daki insani krize dikkat çekerek, akan kanın en kısa sürede durması çağrısı yaptı. Ukrayna ve Rusya arasında diplomasi kanallarının açık tutulması gerektiğini söyledi.


Guterres Savaş bölgesindeki sivillerin tahliyesi için insani koridolarlar açılması çağrısı da yaptı.

6 METRELİK MASADA GÖRÜŞTÜLER

Görüşmede Putin'in Guterres'i 6 metrelik masada konuk etmesi ve ikilinin el sıkışmaması da dikkat çekti. 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner12

banner1