banner2
banner34

Putin yeniden işgal komutanını değiştirdi

Putin yeniden işgal komutanını değiştirdi
banner45
banner46

Moskova, Ukrayna'daki işgal birliklerinden sorumlu komutanı tekrar değiştirirken, Rus paralı asker şirketi Wagner Ukrayna'nın doğusunda tuz madenciliği yapılan Soledar kasabasının tamamen ele geçirildiğini iddia etti. Rusya Savunma Bakanı Sergei Shoigu, dün Genelkurmay Başkanı Valery Gerasimov'u Moskova'nın "özel askeri operasyon olarak" nitelediği ve 11 aydır devam eden işgalin genel komutanlığı görevine getirdi.

Bu değişiklik ile Ekim'de işgal birliklerinin komutanlığını alan ve Ukrayna'nın enerji altyapısını hedef alan füze saldırıları başlatan General Sergei Surovikin görevden alınmış oldu.

banner37
Eski işgal komutanı General Sergei Surovikin

SOLEDAR'IN ELE GEÇİRİLDİĞİ İDDİALARI

Öte yandan Wagner'in yöneticisi ve Rusya Devlet Başkanı Putin'e yakın isimlerden biri olan Yevgeny Prigozhin, birliklerinin Soledar'ın tamamını ele geçirdiklerini ve ağır çatışmaların ardından yaklaşık 500 Ukraynalı askeri öldürdüklerini söyledi.

Ukrayna ordusu ise kasabanın kontrolü için çatışmaların devam ettiğini açıkladı.

Ukrayna Cumhurbaşkanı Volodimir Zelenskiy ise Wagner'in daha önceki iddialarını reddetmiş ve çatışmaların sürdüğünü söylemişti. Ancak Wagner'in son açıklamalarına dair bir yorumda bulunmadı. 

Güncelleme Tarihi: 12 Ocak 2023, 15:53
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner12

banner1