banner2
banner34

Rahat durmazsa sonu Süleymani gibi olacak

Şarku'l Avsat'a konuşan ABD'nin İran Özel Temsilcisi Brian Hook, "Aynı yoldan yürürse Kaani'nin sonu da Süleymani gibi olacak" tehdidinde bulundu.

Rahat durmazsa sonu Süleymani gibi olacak
banner45
banner46

ABD'nin İran Özel Temsilcisi Brian Hook, Londra merkezli, Arap yayın kuruluşu yapan Şarku'l Avsat'a önemli açıklamalarda bulundu.

banner37
Hook, 3 Ocak'ta ABD saldırısında öldürülen İran Devrim Muhafızları'na (IRGC) bağlı Kudüs Gücü komutanı Kasım Süleymani, yerine geçen İsmail Kaani'yi selefinin akıbetine uğramakla tehdit etti.

"İran Kudüs Gücü’nün başına Süleymani'nin ardından Kaani'yi getirdi. Kaani hakkındaki düşünceleriniz neler? Sizce selefinden farklı bir strateji benimseyecek mi ya da ondan gelecek bir tehdit sezdiniz mi?" sorusuna Hook, "Şayet Kaani de Amerikalıları öldürme yolunda bir strateji izlerse o da aynı sonu yaşayacak. Başkan Trump, ABD vatandaşları ya da varlıklarına bir zarar geldiği taktirde sağlam bir yanıtla karşılık verileceğini yıllardır söylüyor. Zaten buna hepimiz şahit olduk. Bu yüzden bunlar yeni tehditler değil. İran rejiminin ABD'ye saldırıp öylece kaçamayacağını artık anladığı düşüncesindeyim. ABD vatandaşları ya da varlıklarına yönelik bölgede gerçekleştirilen herhangi bir saldırıdan rejimi ve vekillerini sorumlu tutacağız" ifadeleriyle karşılık verdi.

KAYNAK: ŞARKU'L AVSAT

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner12

banner1