banner2
banner34

Rio Karnavalı 'Zika' gölgesinde başladı

Dünya ünlü Rio Karnavalı'nı öncesinde Brezilyalı doktorlardan hamile kadınlarda, “Tanımadığınız insanlarla öpüşmeyin” uyarısı geldi.

Rio Karnavalı 'Zika' gölgesinde başladı
banner45

Zika virüsünün en fazla görüldüğü ülkelerin başında gelen Brezilya’nın ünlü Rio Karnavalı, salgın tehdidine rağmen başladı. Karnavalın tüm renkliliğine rağmen, dansçılardan ziyaretçilere herkesin aklında Zika virüsü var.

Brezilyalı dansçıların bazıları tabutta taşınan bir sivrisinek maketiyle halkın dikkatini çekmeye çalışırken, Olinda kasabasındaki gösterilerde, insanları hastalığa karşı bilinçlendirmek için üzerinde “Bizler, müzik ve kültürü harmanlayarak, insanların Zika, humma veya sıtma gibi hastalıklara karşı evlerini temiz tutmaları için dikkatlerini çekmek istedik” yazılı broşürler dağıtıldı.

banner37
Askerler de insanlara hastalıktan korunmak için neler yapmaları gerektiğini gösteren broşürler dağıttı.

Ancak doktorlar, Zika virüsünün engellenmesi için sadece sineklerle mücadelenin yeterli olmayacağını vurguladı. Brezilyalı doktorlar, hamilelere, tanımadıkları kişilerle öpüşmemelerini tavsiye etti.

Önceki gün yapılan açılışa geleneksel samba şovları damga vururken, 1 hafta sürecek karnaval boyunca 650 sokak gösterisi yapılacağı belirtildi.

Belediye Başkanı karnavalın açılışına katılanları, Zika'ya önlem almaları için uyardı, kentin sembolik anahtarını Kral Momo'ya teslim etti, 5 günlük festival resmen başladı. Açılışın ardından Samba okulları Sambadrome'da muhteşem bir gösteri düzenledi.

5 gün sürecek festival için Rio'ya 1 milyona yakın turistin gelmesi bekleniyor. Karnavalın kent ekonomisine katkısıysa 765 milyonu bulacak.

Güncelleme Tarihi: 08 Şubat 2016, 03:15
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner12

banner1