banner2
banner34

Rus ordusu nükleer silahları özel savaş durumuna geçirdi!

Rus ordusu nükleer silahları özel savaş durumuna geçirdi!
banner45
banner46

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, dün Savunma Bakanlığına Rus ordusunun caydırıcı güçlerini özel savaş görevi durumuna geçirmesi emrini verdi. Rusya Savunma Bakanlığından yapılan son açıklamada, Savunma Bakanı Sergey Şoygu'nun Devlet Başkanı Vladimir Putin'e, "Stratejik Füze Kuvvetleri Komutanlığı görev vardiyaları, Kuzey ve Pasifik filoları ile Uzun Menzilli Havacılık Komutanlığının, takviyeli personelle özel savaş görevi durumuna geçirildiği" yönünde rapor verdiği bildirildi.

Putin, Rusya'ya uygulanan yaptırımlar ve NATO ülkelerinin üst düzey yetkililerinin açıklamalarını gerekçe göstererek, Rus ordusunun caydırıcı güçlerinin özel savaş görevi durumuna geçmesini emretmişti.

Rus ordusunun caydırıcı güçleri, nükleer silahlar ve hipersonik füzeleri de kapsıyor.

banner37

PUTİN'İN 'NÜKLEER GÜÇ' EMRİ

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Rusya Savunma Bakanı Sergey Şoygu ve Rusya Genelkurmay Başkanı Valeriy Gerasimov ile düzenlediği toplantıda Batı’nın Rusya ile ilişkilerinde dostça olmayan eylemlerde bulunduğunu söyleyerek emri vermiş, şu ifadeleri kullanmıştı: 

“Ekonomik alanda gayrimeşru yaptırımları kastediyorum. NATO ülkelerinin üst düzey yetkilileri de ülkemize karşı saldırgan açıklamalar yapıyor. Bu yüzden Genelkurmay Başkanı’na ve Savunma Bakanı’na Rus ordusunun caydırıcı güçlerini özel savaş görevi durumuna geçirmesini emrediyorum.”

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner12

banner1