banner2
banner34

Rus tankı Sovyetler Birliği bayrağıyla ilerledi

Rus tankı Sovyetler Birliği bayrağıyla ilerledi
banner45

Rusya, Ukrayna'ya yönelik saldırılarını 14 gündür sürdürüyor. Rusya Savunma Bakanlığına göre zırhlı araçlardan oluşan konvoy, ilerleyişini sürdürüyor. Konvoydaki V işaretli bir tankta ise Sovyet Sosyalist Cumhuriyetler Birliği bayrağı asılı olması dikkat çekti.

ZIRHLI TRENLER YOLA ÇIKTI

banner37
Ukrayna'ya saldırılarına devam eden Rusya, hem kendi topraklarından hem de Belarus'tan ağır silahlar naklederek, Kırım'dan da Ukrayna'nın güney kentlerine zırhlı trenlerle silahlar gönderdi. Ağır silahların taşındığı trenlerden birine ait sosyal medyada gündem olan görüntülerde, Rusya'nın Kırım'daki askeri birliklerinden roket, ağır zırhlı araçlar ve hafif silahlar gönderdiği ifade edildi.

SOVYET YAPIMI UÇAKSAVAR

Rus askerleri tarafından korunan trenlere yüklenen silahların ise Rusya'nın kontrolündeki Ukrayna'nın Mariupol kentine gönderildiği belirtildi. Trenlere, Sovyet yapımı ZU-23-2 tipi makineli uçaksavar toplarının da bulunması dikkat çekti. 'Amur' ve 'Baykal' olarak isimlendirilen trenlerin ne kadar silah taşıdığı konusunda kesin bilgi edinilemezken, Rusya Savunma Bakanlığı da silah taşıyan Rus trenleri hakkında henüz resmi bir açıklamada bulunmadı.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner12

banner1