banner2
banner34

Ruslara çalıştığı iddia edilen Ukraynalı müzakereci ölü bulundu

Ruslara çalıştığı iddia edilen Ukraynalı müzakereci ölü bulundu
banner45

Rusya ve Ukrayna arasındaki ilk müzakere masasına oturan 45 yaşındaki Denis Kireev öldürülmüş halde bulundu. Ukrayna istihbaratına bağlı olduğu belirtilen Kireev'in nasıl ve kim tarafından öldürüldüğü ise bilinmeyince çeşitli iddialar ortaya çıktı. Bir iddiaya göre ilk müzakerenin ardından Ukrayna istihbaratının harekete geçti. Kireev'in telefonu aracılığıyla Ruslara bilgi aktardığı öne sürüldü.

Yerel medya kaynaklarına göre ise Kireev, Ukrayna güvenlik güçleri tarafından gözaltına alınırken direndi ve başından vurularak öldürüldü. Müzakereci Kireev'in ihanet şüphesiyle gözaltına alınmak istendiği iddia edildi. Fakat bir süre sonra Ukrayna Savunma Bakanlığı, Facebook üzerinden bir mesaj yayımladı ve mesajda Kireev'in bir hain değil kahraman olduğunu yazdı. 

banner37
LİSTEDE YOK FOTOĞRAFLARDA VAR

Olayda "özel bir görevi yerine getirmekte olan üç istihbarat görevlisinin öldüğü" belirtildi.

İngiliz gazetesi The Sun, hem Rusya hem Ukrayna kaynaklarının Kireev'in casusluk faaliyetlerinden bahsettiğini, iki tarafa da çalışan bir ajan olabileceğini yazdı.

Kireev'in isminin Ukrayna heyetinin listesinde yer almadığına, ancak masada çekilen fotoğraflarda görüldüğüne de dikkat çekildi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner12

banner1