banner2
banner34

Rusya, ABD sınırına füze yerleştirebilir

Rusya, ABD sınırına füze yerleştirebilir
banner45

Ukrayna'nın işgali nedeniyle Rusya ve ABD arasında çöken ilişki füze gerginliğiyle daha da kötü bir hal alacak gibi duruyor. Rusya Güvenlik Konseyi Başkan Yardımcısı Dmitriy Medvedev, "Tsirkon" hipersonik füzeleri taşıyan "Amiral Gorşkov" adlı fırkateynin, ABD'deki Potomac Nehri yakınlarına konuşlanabileceğini söyledi. 1962 yılında da ABD ve Sovyet Rusya'sının birbirlerine karşı farklı ülkelere füze yerleştirmelerini hatırlattı.

FÜZELER NATO SAHİLLERİNE GİTTİ

Mesajlaşma uygulaması Telegram üzerinden açıklama yapan Medvedev,  ABD yönetiminin, Nazi Almanyası'nın propagadasından sorumlu bakanı Joseph Goebbels'in "gerçek varisleri" olduğunu söyledi. Medvedev, "Yeni yıl için asıl hediye (Amiral Gorşkov fırkateyni) dün Tsirkon füzeleriyle NATO sahillerine gitti" ifadesini kullandı.

banner37

''TEHDİT OLUŞTURANLARIN AKILLARINI BAŞLARINA GETİRECEK''

Tsirkon füzelerinin 1000 kilometre menzile sahip olduğunu vurgulayan Medvedev, "Potomac Nehri'ne yakın, sahilden 100 mil uzağa da konuşlansın, sevinebilirsiniz! Bu Rusya'ya ve müttefiklerine tehdit oluşturanların akıllarını başlarına getirecektir" dedi. Rus donanmasına ait "Amiral Gorşkov" isimli fırkateyn, dün Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in de katıldığı törenle muharebe görevine başlamıştı.

SOĞUK SAVAŞ DÖNEMİ

Soğuk Savaş döneminde Küba Füze Krizi, ABD'nin Türkiye'ye, SSCB'nin ise Küba'ya nükleer başlıklı füze yerleştirmesi ile başlayan süreçtir. Bu olay Ekim 1962'de dönemin iki süper gücünü ilk kez direkt olarak karşı karşıya getiren ve dünyayı nükleer savaş tehdidi altında bırakan krizdir. Bu iki süper güç birbirlerinin sınırlarına nükleer başlıklı füze yerleştirerek aleni bir şekilde birbirlerini tehdit etmişlerdir.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner12

banner1