banner2
banner34

Rusya Avangard füze sistemini muharebe görevine geçirdi

Rusya Avangard füze sistemini muharebe görevine geçirdi
banner45

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in 'Yenilmez' olarak nitelendirdiği, kıtalararası hipersonik Avangard füze sistemine sahip bir alay, Orenburg bölgesinde muharebe görevine geçti.

Rusya ve Ukrayna arasındaki savaş yaklaşık bir senedir devam ederken Rusya, elle tutulur bir kazanım elde edemedikçe tehditlerini artırıyor. Son olarak Rusya Savunma Bakanlığı, Tver bölgesinde kıtalararası balistik 'Yars' füzesi ile donatılmış bir alayın dün muharebe görevi üstlendiğini belirtti.

Açıklamada, “Bugün, Yasnenskiy füze alanında Avangard füze sistemi ile donatılmış başka bir alayın göreve geçmesi profesyonel günümüz için gerçek bir hediye oldu.” ifadesi kullanıldı.

banner37
Ayrıca hipersonik üniteye sahip füze sisteminin, Stratejik Füze Kuvvetlerinin savaş yeteneklerini artıracağı vurgulandı.

Avangard kıtalararası füzesinin, düşman ülke savunma sistemlerine yakalanmadığı ve ayrıca hava savunma sistemlerini kolaylıkla bertaraf edeceği iddia ediliyor.

Hipersonik başlığa sahip füzenin ses hızının 20 katına çıkabileceği, üstün manevra kabiliyetinin yanı sıra 9 kilometre yükseklikte uçabileceği belirtiliyor.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, 2018’de Avangard’ı bazı yeni stratejik silahlar gibi "yenilmez" olarak nitelendirmişti.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner12

banner1