banner2
banner34

Rusya'dan NATO’ya suçlama: Çatışmaya hazırlanıyorlar

Rusya'dan NATO’ya suçlama: Çatışmaya hazırlanıyorlar
banner45

Rusya Savunma Bakan Yardımcısı Aleksandr Fomin, Ukrayna ile Rusya arasındaki Donbas gerilimi ile ilgili dikkat çeken bir açıklama yaptı. Başkent Moskova'da, yabancı ülkelerin askeri ataşeleri ile düzenlediği brifingde NATO'nun faaliyetlerini değerlendiren Fomin, Rusya ile "geniş çaplı silahlı çatışmaya hazırlanma" yönünde hedeflerinin olduğunu söyledi.

Fomin, son zamanlarda NATO’nun Rusya’yı durdurmaya yönelik adımlar attığını belirtti. Soğuk Savaş’tan sonra Rusya'nın NATO ile etkileşim kurmak için bir çok kez adım attığını belirten Aleksandr Fomin, Rusya'nın, Batı sınırlarını silahsızlandırdığını ve Batı ülkeleri ile "yapıcı ortaklık ilişkileri kurmak için" her zaman hazır olduğunu savundu.

“NATO RUSYA İLE SAVAŞA HAZIRLANIYOR”

banner37
NATO’nun Rusya ile savaşa hazırlandığını vurgulayan Fomin, "NATO'nun askeri yapısında, Rusya ile yüksek yoğunlukta geniş çaplı silahlı çatışmaya hazırlık yönünde yeniden hedefler konuldu." dedi.

Son yıllardaki askeri stratejisiyle ilgili belgelerinde NATO’nun Rusya’yı örgütün güvenliğe yönelik ana tehdit kaynağı olarak tanımlandığını aktaran Fomin, NATO'nun her yıl büyük çapta 30 tatbikat düzenlediğine dikkati çekti. Doğu Avrupa'da yaklaşık 13 bin NATO askerinin sürekli olarak bulunduğunu belirten Fomin, bu askeri birliklerinin yaklaşık 200 tank, 400 zırhlı araç ve 30'dan fazla uçak ile helikoptere sahip olduğu bilgisini paylaştı.

"NATO İLE MÜZAKERELERE HAZIRIZ"

Rusya'nın, ABD ile NATO'ya çeşitli güvenlik garantileriyle ilgili teklifleri içeren 2 anlaşma taslağı ilettiğini belirten Aleksandr Fomin, "Yapıcı istişarelerin yapılacağını umuyoruz. NATO'dan, tekliflerimize hızlı şekilde somut cevap bekliyoruz. Herhangi bir zamanda müzakereleri başlatmaya hazırız." diye konuştu.

ABD ve NATO'ya yönelik teklifleri içeren iki ayrı anlaşma taslağını 17 Aralık'ta Rusya Dışişleri Bakanlığı tarafından yayımlamıştı. Kremlin Dış Politika Danışmanı Yuriy Uşakov, Rusya'nın çeşitli güvenlik garantileri ile ilgili tekliflerinin, 15 Aralık'ta ABD ve NATO tarafına iletildiğini açıklamıştı.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner12

banner1