banner2
banner34

Rusya'nın müzakere çağrısına cevap geldi

Rusya'nın müzakere çağrısına cevap geldi
banner45
banner46

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in 24 Şubat'ta verdiği askeri emirle başlayan Ukrayna'nın işgal girişimi 9 aydır şiddetli çatışmalarla devam ediyor. İki ülke arasındaki müzakere süreci ise uzun bir süredir rafta duruyor. Son olarak Rusya'nın ilhak ettiği bölgelerden Herson'dan Rus ordusunun çekilmesiyle müzakere ihtimali yeniden gün yüzüne çıktı. Rusya, müzakerelere hazır olduğunu söyledi. Ukrayna tarafından ise Rusya'nın müzakere çağrısına cevap geldi.

Ukrayna Silahlı Kuvvetleri Başkomutanı Valeri Zaluzhnyi, "Ukrayna ordusu hiçbir müzakere, anlaşma veya uzlaşma çözümünü kabul etmeyecek. Müzakereler için tek bir koşul var. Rusya işgal altındaki tüm bölgeleri terk etmeli" dedi.

banner37

''ÜLKEMİZİN TAMAMI İÇİN BARIŞA HAZIRIZ''

Öte yandan Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenskiy, Rus güçlerinin çekildiği Herson kentine Ukrayna askerlerinin girmesine ilişkin, "Bugün tarihi bir gün, Herson'a geri dönüyoruz" dedi. Ukrayna güçlerinin Herson'a girişini gösteren ve kamu binalarına çekilen Ukrayna bayrağının yer aldığı görüntüler ise sosyal medyada yayımlandı.

Zelenskiy, Rus askerlerinin cuma günü çekildiği Herson kentini ziyaret etti. Askerlere hitaben konuşan Zelenski, "İlerliyoruz. Ülkemizin tamamı için barışa hazırız" ifadesini kullandı. Rusya'nın çekildiği Herson kenti, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in önceki ay ilhakını ilan ettiği dört bölgeden biri.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner12

banner1