banner2
banner34

Rusya rejimi çok sert uyardı

Türkiye Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu gündeme dair soruları yanıtladı. AB'nin göçmen kriziyle ilgili verdiği sözleri tutmadığını hatırlatan Çavuşoğlu, Brüksel'deki göçmen zirvesiyle ilgili, "Cumhurbaşkanı Erdoğan, AB'nin hangi sözleri tutmadığını söyledi" diye konuştu. Çavuşoğlu, dün bir ihlal olduğunu ve Rusya'nın Esed rejimini çok sert uyardığını kaydetti.

Rusya rejimi çok sert uyardı
banner45

Türkiye Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu gündeme dair soruları yanıtladı.

AB'nin göçmen kriziyle ilgili verdiği sözleri tutmadığını hatırlatan Çavuşoğlu, Brüksel'deki göçmen zirvesiyle ilgili, "Cumhurbaşkanı Erdoğan, AB'nin hangi sözleri tutmadığını söyledi" diye konuştu.

Çavuşoğlu, zirveden görüşmelerin devam etmesi için ortak karar çıktığını açıklayarak, "Yeni şartlar çerçevesinde ne yapmamız gerektiğini konuşacağız" dedi. 

Çavuşoğlu'nun açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:

(AB ile) Yeni bir faza diyalog bakımından geçtik ama gerçekçi şekilde bu ilişkilerin yürütülmesi için adımlar atılmalı. Açılmayan fasılların hepsini açmaya hazırız. 

Hem (İdlib'den göç) gelmesin diyorsunuz hem de insanların burada yaşaması için (Avrupa'dan) hiçbir destek vermiyorsunuz.

Bugünün şartları 2016’daki göçmenlerin ihtiyaçlarından farklı. Yeni şartlar çerçevesinde neler yapabiliriz, (AB ile) bunları konuşacağız.

banner37
"AVRUPA'NIN SINIRLARI TÜRKİYE'NİN GÜNEY VE DOĞUSUNDAN BAŞLIYOR"

Avrupa'nın sınırları Türkiye-Yunanistan sınırından başlamıyor. Avrupa'nın sınırları Türkiye'nin güney ve doğu sınırlarından başlıyor.

(Sığınmacılara) Biz nasıl kapıları açtıysak diğer ülkeler de uluslararası hukuk içinde işlemleri yapmalıdır.

(İdlib'de) Bu ateşkesi kalıcı hale getirmek için çalışmaları sürdürüyoruz. M4'ün güneyini Ruslar, kuzeyini biz denetleyeceğiz.

"İHLAL OLDU, RUSYA ÇOK SERT UYARDI"

Dün bir ihlal oldu, Rusya rejimi çok sert uyarmış. (Rejim ilerlemeye çalışırsa) Bugüne kadar TSK ne yaptıysa onu yaparız. 

(ABD'nin Türkiye'ye desteği ne olur?) Önümüzdeki süreçte nasıl destek verilecek göreceğiz. 

ABD'ye 'Patriot alırız bize satma garantisi ver' diyoruz. Patriot konuşlandırmayla S-400'ün bir ilgisi yok.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner12

banner1