banner2
banner34

Rusya sivillerin çıkması için geçici ateşkes ilan etti

Rusya sivillerin çıkması için geçici ateşkes ilan etti
banner45

Rusya'nın Ukrayna'yı işgalinin 12. gününde insani durum giderek kötüleşiyor. Birleşmiş milletler verilerine göre; savaşın başladığı günden bu yana 1,5 milyon Ukraynalı ülkelerini terk etmek zorunda kaldı. Saldırılar nedeniyle yüzlercesi sivil hayatını kaybederken, binlercesi de yaralandı.

İNSANİ DURUM OLUMSUZ

Rusya Savunma Bakanlığına bağlı, Ukrayna'da İnsani Müdahale için Birimler Arası Koordinasyon Merkezinden yapılan yazılı açıklamada, Kiev, Mariupol, Harkiv ve Sumi’de insani durumun son derece olumsuz hale geldiği belirtildi.

MACRON TALEPTE BULUNDU

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron’un da Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’den insani koridorlar açılmasına yönelik talepte bulunduğu kaydedilen açıklamada, “Rus ordusu, Kiev, Mariupol, Harkiv ve Sumi şehirlerinden sivillerin tahliyesi için Moskova saatiyle 10.00 itibarıyla geçici ateşkes ilan etmektedir.” denildi.

banner37
İNSANİ KORİDORLAR TAKİP EDİLECEK

Açılacak insani koridorların insansız hava araçları ile takip edileceği bilgisine yer verilen açıklamada, Birleşmiş Milletler, Avrupa Güvenlik ve İşbirliği Teşkilatı (AGİT) ve Kızılhaç’taki ilgili birimlerin bilgilendirildiği belirtildi.

UKRAYNA'YA ÇAĞRIDA BULUNDU

Açıklamada, “Ukrayna’dan, belirtilen yönlerde insani koridorların oluşturulması için tüm koşulları yerine getirmesini, sivillerin ve yabancı vatandaşların organize şekilde çıkışını sağlamasını talep ediyoruz.” ifadesine yer verildi.

SON ÇABA BAŞARISIZ OLDU

Rusya 5 Mart tarihinde de Mariupol ve Volnovaha’dan sivillerin çıkması amacıyla geçici ateşkes uygulayacaklarını duyurmuştu. Ancak Ukrayna, Rusya’nın ateşkes ihlali nedeniyle Mariupol ve Volnovaha kentlerindeki tahliye operasyonlarının durdurulduğunu açıklamıştı.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner12

banner1