banner2
banner34

Rusya Ukrayna'ya saldırmazsa ABD ve Rusya Dışişleri Bakanları bir araya gelecek

Rusya Ukrayna'ya saldırmazsa ABD ve Rusya Dışişleri Bakanları bir araya gelecek
banner45

ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken'ın görüşme talebine Rus Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov'dan olumlu yanıt geldi. İki bakan, gelecek haftanın sonlarına doğru Avrupa'da bir araya gelecek. ABD Dışişleri Bakanı Sözcüsü Ned Price, görüşmenin bir şartı olduğunu Twitter hesabından yaptığı şu açıklamayla duyurdu: 

"Bakan Blinken, gün içerisinde Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi'nde yaptığı konuşmada, bu krizi çözmenin tek sorumlu yolunun diplomasi ve diyalog olduğuna inandığımız için önümüzdeki hafta Dışişleri Bakanı Lavrov'la Avrupa'da görüşmeyi teklif ettiğini belirtti.''

banner37

''RUSYA, UKRAYNA'YI İŞGAL ETMEZSE...''

''Ruslar, gelecek hafta sonuna doğru olacak şekilde görüşme teklifine yanıt verdi. Biz de Rusya'nın Ukrayna’yı işgal etmemesi koşuluyla kabul ettik. Önümüzdeki günlerde (Ukrayna’yı) işgal ederlerse, diplomasi konusunda hiçbir zaman ciddi olmadıkları ortaya çıkacaktır."

Sözcü, ABD’nin müttefik ve ortaklarıyla koordinasyona devam edeceğini ve NATO-Rusya Konseyi, Avrupa Güvenlik ve İşbirliği Teşkilatı (AGİT) gibi platformlar üzerinden Rusya'ya daha fazla angajman için baskı yapacaklarını belirtti.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner12

banner1