banner2
banner34

Rusya vurdu Ukrayna reddetti

Rusya vurdu Ukrayna reddetti
banner45

'UKRAYNA'YA BAĞLI SİLAHLI ARAÇLAR İMHA EDİLDİ, 5 KİŞİ ÖLDÜ'

Rus ordusu tarafından yapılan açıklamada, Rusya'nın Ukrayna sınırına yakın Rostov bölgesinde sınırı yasadışı bir şekilde geçmeye çalışan 5 Ukraynalının öldürüldüğü belirtildi.

UKRAYNA YALANLADI

Ukrayna tarafı ise Rostov bölgesinde askerlerinin olmadığını, haberlerin doğru olmadığını söyledi.

ABD'Lİ TEKNOLOJİ ŞİRKETİ YENİ UYDU GÖRÜNTÜLERİ YAYINLADI

Diğer taraftan, ABD'li teknoloji şirketi Maxar tarafından yayımlanan yeni uydu görüntülerinde Ukrayna sınırına yakın Rus karargahlarında çok sayıda yeni zırhlı ekipman ve askeri birlik getirildiği görüldü. 

Yeni faaliyet, Rusya'nın Belarus'ta dün sona erecek askeri tatbikatları uzatması ve Batılı güçler arasında Rusya'nın yakında Ukrayna'yı işgal etmesi konusundaki korkuları artırması ile ortaya çıktı.

Bununla birlikte, haftalardır Rus güçlerinin ilerleyişini izleyen Maxar Technologies tarafından yayınlanan görüntüler, Reuters haber ajansı  tarafından bağımsız olarak doğrulanamadı.

Maxar, tarafından yapılan açıklamada,  "Bu yeni aktivite, daha önce gözlemlenen savaş gruplarının (tanklar, zırhlı personel taşıyıcıları, topçu ve destek teçhizatı) konuşlanma modelinde bir değişikliği temsil ediyor” denildi.

Maxar, ayrıca  uydu görüntülerine göre 13 Şubat itibariyle Rusya'nın Soloti kentindeki askeri garnizon çevresinde birkaç büyük savaş grubunun konuşlandırıldığının gözlemlendiğini aktardı.

"EKİPMANLAR SOLOTİ'DEN VALUYKİ'YE TAŞINDI"

banner37
Diğer taraftan yeni görüntüler, Soloti'deki muharebe birimlerinin ve destek ekipmanlarının çoğunun ayrıldığını gösterdi Ancak,  Rusya'nın Valuyki kentinin doğusunda, Ukrayna sınırının yaklaşık 15 km kuzeyindeki bir alana da bazı teçhizatlar konuşlandırıldı. 

"RUSYA'NIN SAVAŞ HAZIRLIĞI ARTIYOR"

Maxar Haber Bürosu kıdemli direktörü Stephen Wood, Reuters'e verdiği demeçte, pistlere ve kar izlerine  dayanarak, faaliyetin yakın zamanda ortaya çıktığını söyledi:

"Bana göre bu, artan bir savaşa hazır olma durumunu gösteriyor.”

INTERFAX: UKRAYNA'DAN ATEŞLENEN TOP MERMİSİ RUSYA'NIN SINIR KARAKOLUNU YIKTI

Diğer taraftan  Interfax haber ajansının bildirdiğine göre, Rusya Federal Güvenlik Servisi (FSB) yapılan açıklamada, Ukrayna'dan ateşlenen bir top mermisinin bir sınır tesisini tahrip ettiği açıklandı. Merminin, Rusya'nın Rostov bölgesindeki bir sınır muhafız karakolunu tamamen yok ettiğini, ancak herhangi bir can kaybına yol açmadığını bildirdi.

Interfax'ın aktardığına göre olay Rusya ile Ukrayna arasındaki sınırın 150 metre yakınında meydana geldi.

UKRAYNA ORDUSU: RUSYA 80 ATEŞKES İHLALİ GERÇEKLEŞTİRDİ

Öte yandan, Ukrayna hükümet güçleri ile doğuda Rusya yanlısı ayrılıkçılarla ayıran hat boyunca aralıklı bombardımanlar geçen Perşembe gününden bu yana yoğunlaştı. Ukrayna ordusu, ortak sınır bölgelerinde 24 saat içinde Rus  güçler tarafından 80 ateşkes ihlali gerçekleştiğini öne sürdü. 

"SİVİLLERİN ARKASINA KORKAKÇA SAKLANIYORLAR"

Ukrayna Müşterek Harekat Kuvvetleri (JFO), Minsk anlaşmasını ihlal eden bombardımanda bir askerin yaralandığını açıkladı. JFO sözcüsü Pavlo Kovalchyuk'un temsilcisi, "İşgal güçleri, ,sivillerin arkasına onlar canlı bir kalkanmış  gibi saklanarak, Ukraynalıların mevzilerini korkakça bombalamaya devam ediyor" açıklamasını yaptı. 

44 EV VE 4 OKUL ZARAR GÖRDÜ

JFO, son beş gün içinde Donetsk ve Luhansk bölgelerindeki sivil yerleşim yerlerine 94 bombalı saldırı düzenlendiğini ve iki kişinin yaralanmasının yanı sıra 44 ev ve dört okulun da zarar gördüğünü sözlerine ekledi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner12

banner1