banner2
banner34

Rusya’nın Ukrayna’daki saldırıları uydu üzerinden görüntülendi

Rusya’nın Ukrayna’daki saldırıları uydu üzerinden görüntülendi
banner45

Rusya’nın Ukrayna’ya karşı başlattığı savaş 27. gününde devam ederken, yapılan saldırının etkileri üzerine yeni görüntüler ortaya çıktı.

Rusya’nın Ukrayna’daki şehirlere yaptığı füze ve top atışlarının şehirleri vurduğu görüntüler ortaya çıkarken, birçok binadan dumanların yükseldiği tespit edildi.

ABD merkezli uydu görüntüleme şirketi Maxar Technologies tarafından yayımlanan görüntülerde, Ukrayna şehirlerindeki sivil altyapıya verilen zarar görülüyor.

banner37
Topçu atışları sonrası yanan binalar tespit edilebildiği görüntülerde, Mariupol, Irpin, Hostomel ve Chernihiv şehirlerindeki hasar gözler önüne serildi.

Irpin'in merkezinde, şehir yönetimi ve apartmanlardan oluşan bir kompleksin yakınında iki ayrı yangının görüldüğü fotoğraflarda, askeri saldırılardan kaynaklanan yangınlar ve Irpin Nehri'nde meydana gelen su baskınları fark ediliyor.

Çekilen görüntüler, başkent Kiev'in kuzeybatısındaki Rus kontrolündeki Antonov Hava Üssü'nün batısındaki Rus topçu mevzilerini de gösteriyor.

Başka bir uydu görüntüsünde ise, şehirdeki okul ve gölün yakınındaki yerleşim bölgesi yakınındaki bir grup bina arasında iki yangın daha görülebiliyor.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner12

banner1