banner2
banner34

Salgın Afrika'da yayılmaya başladı

Çin'den yayılan koronavirüs salgını yeni bir kıtaya daha sıçradı. Amerika'da ölü sayısı 6'ya yükselirken Avrupa ve Orta Doğu'da virüs önlenemiyor. Salgında ölü sayısı her geçen gün artarken, ABD Başkanı Donald Trump'tan koronavirüs aşısı ile ilgili yeni bir açıklama geldi. İran Meclis Başkan Yardımcısı ise, 23 milletvekilinde yeni tip koronavirüs tespit edildiğini duyurdu. İşte koronavirüste son durum...

Salgın Afrika'da yayılmaya başladı
banner45

Çin'in Wuhan kentinde çıkan koronavirüs, dünyaya yayılmaya devam ediyor. Resmi açıklamalara göre dünya çapında virüs nedeniyle hayatını kaybedenlerin sayısı 3 bin 117'ye yükselirken vaka sayısı da 90 bini aştı.

Avrupa'da İtalya, Orta Doğu'da ise İran virüsün merkezi olmuş durumda. Bu iki ülkede vaka sayısı 2000'e yaklaşırken ölü sayısı ise 50'yi geçti.

Gün içinde virüs ile ilgili yaşanacak tüm gelişmeleri bu haberimizden takip edebilirsiniz;

- İran'da yarı resmi haber ajansı Tasnim, İran Acil Tıp Hizmetleri Direktörü Pir Hossein Kolivand'ın koronavirüse yakalandığını duyurdu

- İran Meclis Başkan Yardımcısı, 23 milletvekilinde yeni tip koronavirüs tespit edildiğini duyurdu. Tahran yönetiminden yapılan yeni açıklamada virüs nedeniyle yaşamını yitirenlerin sayısı 77'e yükselirken, vaka sayısının 2336'ya çıktığı duyuruldu.

CEBELİTARIK'TA İLK TEŞHİS

-Cebelitarık'ta ilk koronavirüs vakası tespit edildi.

İSRAİL'DE KORONAVİRÜS NEDENİYLE OYLAR SAYILAMIYOR

- İsrail Merkez Seçim Komisyonu yetkilileri, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) endişesiyle evlerinde karantinaya alınan kişilerin oy kullandığı özel seçim merkezlerindeki sandıkları saymayı reddetti. Ülkede şu ana kadar koronavirüs vakasının 12 olduğu belirlendi.

UKRAYNA'DA İLK VAKA

- Ukrayna Sağlık Bakanlığı, ülkede ilk koronavirüs vakasının görüldüğünü açıkladı. Ukrayna'nın Çernovtsi ilinde dört kişinin koronavirüs şüphesiyle gözlem altına alındığı, bu kişilerden birinde koronavirüs testinin pozitif sonuç verdiği duyuruldu. 

banner37
-Koronavirüse yakaladığı belirtilen kişinin kısa süre önce İtalya'dan Ukrayna'ya seyahat eden bir erkek olduğu, bu hastayla temas eden kişilerin de gözlem alına alındığı belirtildi.

GÜNEY KORE VİRÜSE KARŞI SAVAŞ BAŞLATTI

- Güney Kore Devlet Başkanı Moon Jae-in, haftalık kabine toplantısında, Daegu kenti ve Kuzey Gyeongsang eyaletindeki vakaların hızla artmasından dolayı ülkesinin koronavirüse karşı "savaş" başlattığını açıkladı.

VİRÜS BİR KITAYA DAHA YAYILIYOR

- İlk önce Mısır'da ortaya çıkan koronavirüs Afrika kıtasında da yayılmaya başladı. Geçtiğimiz günlerde Bill Gates, katıldığı bir panelde virüsün Sahra altı Afrika'sına sıçraması durumunda 10 milyon civarında insanın hayatını kaybedeceğini söylemişti. Virüs Nijerya'dan sonra Senegal'de de görüldü. Virüsün Senegal'e bir Fransız tarafından getirilmiş olması ülkede büyük tepkilere neden oldu. Yıllarca Fransa kolonizasyonu altında olan Senegalliler ''Kolonizasyondan sonra koronizasyon istemiyoruz.'' sloganları attı.

- Amerika'nın Washington eyaletinde virüs salgını nedeniyle 6 kişi hayatını kaybetti

FAS'TA İLK KORONA VAKASI

- Fas Sağlık Bakanlığı, ülkede yeni tip korona virüsün tespit edildiğini ve ilk vaka olduğunu açıkladı. İtalya'dan gelen bir Fas vatandaşının koronavirüs taşıyıcısı olduğunun doğrulanmasının ardından Fas Sağlık Bakanlığı, aynı uçaktaki mürettabat dahil 104 kişinin daha karantinaya alındığını duyurdu.

TRUMP'TAN AŞI AÇIKLAMASI

ABD Başkanı Donald Trump, ilaç firmalarından yeni tip koronavirüse karşı aşı çalışmalarını hızlandırmalarını istediklerini bildirdi. Trump, "ABD Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezi (CDC) ile bu konu hakkında yakından çalışıyoruz. Bu konu büyüdü ama ülkemiz ve uzmanlarımız iyi iş çıkarıyor." ifadesini kullandı.

811 KİŞİ GÖZLEM ALTINDA

Rusya’nın Moskova ve Petersburg şehirlerinde Korona virüsüne rastlanılmasının ardından son yapılan açıklamada toplam 811 kişinin gözlem altında tutulduğu açıklandı.

RESMİ RAKAMLARA GÖRE ÜLKELERDE KORONAVİRÜS VAKALARI

Güney Kore 4 bin 812, İtalya 2 bin 36, İran 3 bin 336, Japonya 980, Fransa 191, Almanya 188, İspanya 119, Singapur 108, ABD 102, Kuveyt 56, Bahreyn 47, Tayland 43, İsviçre 42, İngiltere 40, Avustralya 33, Malezya 29, Kanada 27, Norveç 25, Irak 21, Birleşik Arap Emirlikleri 21, Avusturya 18, Hollanda 18, Vietnam 16,  İsveç 15, Lübnan 10,  İsrail 10, Belçika 8, Yunanistan 7, Hırvatistan 7, Umman 6, Ekvador 6, Finlandiya 6, Hindistan 6, Rusya 6, Cezayir 5, Meksika 5, Pakistan 5, Danimarka 4, Filipinler 3, Azerbaycan 3, Çekya 3, Romanya 3, Gürcistan 3, Katar 3, İzlanda 3, Brezilya 2, Belarus 2, Endonezya 2, Mısır 2, Portekiz 2, Afganistan 1, Andorra 1, Ermenistan 1, Kamboçya 1, Dominik Cumhuriyeti 1, Estonya 1, İrlanda 1, Ürdün 1, Litvanya 1, Lüksemburg 1, Fas 1, Monako 1, Nepal 1, Yeni Zelanda 1, Nijerya 1, Kuzey Makedonya 1, San Marino 1, Suudi Arabistan 1, Senegal 1, Sri Lanka 1, Tunus 1, Ukrayna 1

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner12

banner1