banner2
banner34

Savaş kapıda: Başkomutan sıfatıyla cepheye indi

Savaş kapıda: Başkomutan sıfatıyla cepheye indi
banner45
banner46

Ukrayna ile Rusya arasındaki gerilim devam ediyor.

Moskova yönetimi son günlerde, işgal ettiği topraklara çok sayıda tank dahil askeri araç yığdı.

Türkiye dahil Batı ülkeleri, Kırım'ın ilhakını tanımıyor.

Hali hazırda Donbass ve Lugansk kentlerindeki ayrılıkçıları destekleyen ve burada bağımsız cumhuriyetler kurulmasına ön ayak olan Moskova yönetimi, Ukrayna'nın doğusunda faaliyetlerini artırıyor.

BAŞKOMUTAN SIFATIYLA CEPHEYE GİTTİ

Ukrayna Cumhurbaşkanı Vladimir Zelenskiy, çatışmaların yaşandığı cephe bölgesi Donbass'a ziyarette bulundu.

Ukrayna Devlet Başkanlığından yapılan açıklamada, "Devlet Başkanı, başkomutan sıfatıyla askerlerle sohbet etmek ve morallerini yükseltmek için Donbass'a gidiyor" ifadeleri kullanıldı.

banner37
"RUSYA SAVAŞA HAZIRLANIYOR"

Rus sosyal ağlarında paylaşılan görüntülerde, Rusya'nın bölgeye onlarca tank ve askeri araç sevk ettiği görülüyor. Görüntülerde ayrıca, Türk SİHA'larından kaçmayı başaramayan hava savunma sistemi Pantsir-S1'ler de var. Sınır hattına gönderilen askeri teçhizatın nitelik ve niceliği incelendiğinde "Rusya, Ukrayna ile olası savaşa hazırlanıyor" çıkarımı yapıldı.

MERKEL'DEN PUTİN'E TELEFON

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ve Almanya Başbakanı Angela Merkel, Donbass'taki durumla ilgili telefon görüşmesi gerçekleştirdi. Her iki taraf gerilimden endişe duyduklarını dile getirdi ve sağduyu çağrısı yaptı. Putin, Kiev'in provokasyonlarına dikkat çekti.

UKRAYNA - RUSYA GERGİNLİĞİ

Ukrayna Genelkurmay Başkanı Ruslan Homçak, 30 Mart'ta mecliste yaptığı konuşmada, Rus Silahlı Kuvvetlerinin askeri tatbikat bahanesiyle Ukrayna sınırları yakınlarına birlik sevkiyatı yaptığını açıklamıştı.

Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov da Rusya'nın kendi toprakları içinde silahlı kuvvetlerini kendi takdirine bağlı olarak hareket ettirdiğini ve bunun hiç kimse için tehdit içermediğini ifade etmişti.

Ukrayna'nın doğusundaki Donbass bölgesinde, sözde bağımsızlığını ilan eden Rusya yanlısı ayrılıkçılar ile Kiev yönetimi arasında 2014'ten bu yana çatışmalar devam ediyor.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner12

banner1