banner2
banner34

Savaşın en acı simgelerinden biri Dnipro'dan

Savaşın en acı simgelerinden biri Dnipro'dan
banner45

Ukrayna'da Rus ordusunun füzelerinin hedefi olan 9 katlı binada mahsur kalan kadının görüntüsü savaşın simgelerinden biri haline geldi. Füze saldırısının ardından enkaza dönen binada kurtarılmayı bekleyen kadın dünyada gündem oldu.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in geçtiğimiz yıl 24 Şubat'ta verdiği askeri emirle başlayan Ukrayna'nın işgali tüm şiddetiyle devam ediyor. İşgalin en başından beri sivilleri hedef almaktan çekinmeyen Rus ordusu, geçtiğimiz günlerde de Dnipro'da 9 katlı bir binayı füzelerle vurdu. Hala arama kurtarma çalışmaları sürerken ortaya çıkan bir görüntü ise savaşın simgelerinden biri oldu. Yerle bir olan binanın enkazında kurtarılmayı bekleyen, arkasından alevlerin yükseldiği kadının görüntüsü savaşın acı simgelerinden biri olarak dünya gündemine oturdu.

banner37
Rus füzelerinin binayı vurmasıyla beraber enkazın ortasında öylece kalakalan kadının yardım istediği anların görüntüsü sosyal medyada da kısa sürede yayıldı. Yaralı kadın, en kısa sürede itfaiye merdivenleri sayesinde enkazdan kurtarıldı.

KREMLİN SALDIRIYI ÜSTLENMEDİ

Kremlin'in kabul etmediği saldırıda bir kez daha siviller hayatını kaybetti. Onlarca kişi enkazda aranmaya devam ederken 40 kişinin hayatını kaybettiği açıklandı. Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov ise saldırıyı Rus ordusunun gerçekleştirmediğini, "Rus ordusu yerleşim binalarına veya sosyal altyapı tesislerine saldırı düzenlemiyor." sözleriyle iddia etti.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner12

banner1