banner2
banner34

Son dakika... Merkel bırakıyor

Önce parti kaynakları ardından bizzat kendisi duyurdu! Almanya'da bir dönem kapanıyor, Angela Merkel siyasete veda edeceğini açıkladı.

Son dakika... Merkel bırakıyor
banner45
banner46

Almanya Başbakanı Angela Merkel'in, partisi Hristiyan Demokrat Birlik'in (CDU) aralık ayında yapılacak kongresinde parti liderliği için aday olmayacağı duyuruldu.

Reuters parti kaynaklarına dayandırdığı haberinde, 2000 yılından bu yana liderlik koltuğunda oturan Merkel'in bırakma kararı aldığını belirtti.

Merkel'in kararında Hesse seçimlerinde aldığı kötü sonuçların da etkili olduğu ifade ediliyor.

CDU dün Hesse eyaletinde yapılan seçimlerde yaklaşık 10 puan kaybetmişti.

banner37
Eski Muhafazakar Parlamenter grup lideri Friedrich Merz'in Hristiyan Demokrat Birlik Partisi'nin yeni lider adayı olabileceği söyleniyor.

HÜKÜMET SÖZCÜSÜ KONUŞTU

Almanya Hükümet Sözcüsü, Angela Merkel'in 2021 yılına kadar şansölyelik görevine devam edeceğini açıkladı.

MERKEL AÇIKLAMA YAPTI

Almanya Şansölyesi Angela Merkel, partisinin Hesse'deki seçimlerde aldığı sonucun hayal kırıklığı yarattığını belirtti. Merkel, Hristiyan Demokrat Birlik Partisi'nin federal seviyede bir seçim olmaması durumunda daha iyi sonuçlar alabileceğini, Bavyera ve Hesse'de düzenlenen seçimler ve hükümet anlaşmazlıkları sonrasında işleri benzer şekilde yürütemeyeceklerini, geçtiğimiz yıl düzenlenen federal seçimlerden bu yana yaşanan tüm olayların sorumluluğunu üstlendiğini ve hükümetin itibar kaybettiğini söyledi.

Bu açıklamaların ardından Merkel, Hristiyan Demokrat Birlik Partisi'nin başkanlığı için tekrar aday olmayacağını, yeni bir sayfa açacaklarını, şansöyle olarak son dönemi olduğunu, 2021 itibariyle siyaseti bırakacağını, mevcut partisinde görev almayacağını ve görevi süresince kendisi için en önemli konuların ABD-Rusya arasındaki gergin ilişkiler ve Brexit olacağını duyurdu.

Güncelleme Tarihi: 29 Ekim 2018, 13:07
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner12

banner1