banner2
banner34

"Stratejik ortaklık hayal, ticari ilişkiler geliştirilmeli"

The National, Türkiye ve Batı arasındaki ilişkiler hakkında dikkat çeken analizlerde bulundu. İnternet sitesi, "Türkiye ve Batı'nın ortak bir tehditi kalmadığı için, stratejik ortaklık artık mümkün görünmüyor. Bu yüzden ticarete odaklanmak en mantıklısı." ifadelerini kullandı.

"Stratejik ortaklık hayal, ticari ilişkiler geliştirilmeli"
banner45
banner46

The National, Türkiye ve Batı arasındaki ilişkinin neden bozulduğu üzerine bir analiz haber yayımladı. Medya kuruluşunda yayımlanan yazıya göre, Türkiye ve Batı'nın ortak bir düşmanı kalmadığı için ilişkiler bu hale geldi. Gazete ayrıca, bu durumda Batı'nın da suçu olduğuna dikkat çekti.

"BATI SUÇSUZ DEĞİL"

banner37
İnternet sitesi, Avrupa Birliği'nin (AB) Türkiye'nin üyelik sürecini tekrar tekrar durdurduğunu hatırlatarak, "Batı suçsuz değil. Türkiye'nin zorlu jeostratejik iklimi konusunda anlayışsızlık vardı ve kriz zamanlarında Türkiye'ye çok az destek verildi. Hatta zaman zaman Türk düşmanlığı yapılan durumlar da oldu." ifadelerini kullandı. 

The National, AB'nin üyelik sürecindeki tavrını ve genel olarak Türkiye'nin siyasi iklimine dair anlayışsızlığa rağmen, Soğuk Savaş döneminde Batı ile Türkiye arasındaki iyi ilişkilerin sürdürüldüğüne dikkat çekerek, artık ortak bir düşman kalmadığı için müşterek motivasyonların kalmadığını belirtti.

STRATEJİK ORTAKLIK YERİNE TİCARİ İLİŞKİLER

İnternet sitesi, stratejik ortaklık için zemin kalmadığı yorumunda bulundu. "Ortak tehdit yok, Türkiye'nin iç siyaseti oldukça zorlu ve Ankara'nın bölgesel hedefleri var. Tüm bunlar Batı'yla olan ilişkilere gerilim ekliyor." ifadelerini kullanan gazete, "Stratejik ortaklık yerine, ticarete odaklanmak en mantıklısı. Bu şekilde hem iki taraf arasındaki ilişki potansiyel olarak üretken olur hem de ticari ilişkilerin başarılı olma şansı mümkün." dedi. 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner12

banner1