banner2
banner34

Suriye'de hayati gelişme! Türkiye, Rusya ve İran...

Reuters'da yer alan son dakika haberine göre; Türkiye, Rusya ve İran, İdlib'i görüşmek üzere Mart ayında başkent Tahran'da bir araya gelecek. Ajansa konuşan bir Türk yetkili ise, Türkiye ve Rusya'nın bölgedeki istikrarın sağlanması için, İdlib etrafında ortak devriyeyi, seçeneklerden biri olarak ele aldığını belirtti. Öte yandan Rusya'dan yeni bir açıklama yapıldı.

Suriye'de hayati gelişme! Türkiye, Rusya ve İran...
banner45

İngiliz haber ajansı Reuters'ın geçtiği son dakika haberine göre; gerginliğin arttığı Suriye'nin İdlib kenti için yeni bir gelişme yaşandı.

Ajans, Türkiye, Rusya ve İran'ın Tahran'da İdlib konulu bir görüşme gerçekleştireceğini duyurdu. Toplantının Mart ayında yapılacağı kaydedildi.

Ajansa konuşan bir Türk yetkili ise, başkent Tahran'daki görüşme öncesi Moskova'dan bir heyetin Ankara'ya geleceğini söyledi.

Türk yetkili, Türkiye ve Rusya'nın bölgedeki istikrarın sağlanması için, İdlib etrafında ortak devriyeyi, seçeneklerden biri olarak ele aldığını belirtti.

RUSYA'DAN YENİ AÇIKLAMA

banner37
Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov, Rusya, Türkiye ve İran liderleri arasında üçlü zirvesi yapılması için çalışma yürütüldüğünü ancak tarih üzerinde henüz mutabakat sağlanmadığını söyledi. Peskov, olası Erdoğan-Putin zirve için ise henüz somut bir tarihin konuşulmadığı kaydetti.

Erdoğan'ın restine Kremlin'den cevap! Rusya en kötü senaryoyu açıkladı

RUSYA'DAN CUMHURBAŞKANININ RESTİNE CEVAP GELMİŞTİ

Dün, AK Parti'nin TBMM Grup Toplantısı'nda konuşan AK Parti Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan "İdlib'e operasyon an meselesi" çıkışında bulunmuş, Rusya'dan ise cevap gelmişti.

Kremlin'den yapılan açıklamada, "Suriye Ordusuna karşı bir Türk askeri operasyonu olabilecek en kötü senaryodur. Ankara ile temaslarımızı sürdürmeyi planlıyoruz" denilmişti.

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov da, Türkiye ile Suriye konusu üzerine Moskova'da yapılan görüşmelerde anlaşmaya varılamadığını açıklamıştı.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner12

banner1