banner2
banner34

Suriye'nin kuzeyinde federalizm hazırlığı

DW Türkçe'nin sorularını yanıtlayan Demokratik Suriye Meclisi Eş Başkanı İlham Ahmed, Suriye'nin kuzeyinde federal bir yapının altyapısının hazır olduğunu ve Ankara ile yeniden diyalog kurmak istediklerini söyledi.

Suriye'nin kuzeyinde federalizm hazırlığı
banner45
PYD'yi de bünyesinde barındıran Demokratik Suriye Meclisi'nin Eş Başkanı İlham Ahmed, Strasbourg'da Avrupa Konseyi ve Avrupa Konseyi Parlamenter Meclisi yetkilileriyle görüştü. Temasları sırasında DW Türkçe'nin sorularını yanıtlayan Ahmed, Suriye'nin kuzeyindeki siyasi gelişmelerle ilgili açıklamalar yaptı.

İlham Ahmed, Suriye'nin kuzeyinde federal bir bölge kurulması için hazırlıklar yapılmakta olduğunu, "seçimler, anlaşmalar ve genel bir toplantıyla bu hazırlıkların tamamlanmış olacağını" söyledi.

"Yardım bekliyoruz"

banner37
IŞİD'in bitirilmesi ve demokratik bir Suriye'nin inşası konusunda ABD ve Avrupa'dan yardım beklediklerini belirten Ahmed, Rusya'yla da iyi ilişkiler içinde olduklarını kaydetti.

Türkiye ve Suriye'nin istikrarlarının birbirine bağlı olduğu görüşünü savunan Ahmed, IŞİD'in bitirilmesinin Türkiye'nin de yararına olduğunu dile getirdi. Ahmed, "Suriye krizinin başında Ankara ile diyaloğumuz vardı. Diyalog Ankara'nın IŞİD'e desteği nedeniyle bozuldu" ifadelerini kullandı.

Demokratik Suriye Meclisi Eş Başkanı, Suriyeli Kürtler olarak Türkiye ile iyi komşuluk ilişkileri istediklerini de vurguladı.

 
Güncelleme Tarihi: 22 Haziran 2016, 08:03
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner12

banner1