banner2
banner34

Suudi Prens’ten Trump’a sert yanıt

ABD Başkanı Donald Trump'ın ABD ordusunun desteği olmasa '2 hafta bile iktidarda kalamayacağı' konusunda Suudi Kralı'nı uyardığına dair açıklamasına Suudi Arabistan Veliaht Prensi Muhammed bin Selman'dan yanıt geldi. Suudi Veliaht Prens, "Suudi Arabistan ABD'den 30 yılı aşkın süre önce vardı" dedi.

Suudi Prens’ten Trump’a sert yanıt
banner45
banner46

ABD’nin Orta Doğu’da uzun süredir en sağlam ilişkilere sahip olduğu müttefiklerinden Suudi Arabistan ile, “Biz olmasak 2 hafta dayanamazdınız” krizi devam ediyor… ABD’nin her açıklaması olay yaratan başkanı Donald Trump’ın hafta içinde Suudi Arabistan’a yönelik, “Biz olmasaydınız siz 2 hafta bile iktidarda kalamazdınız” açıklamasının ardından Suudi Arabistan’ın Veliaht Prensi Muhammed bin Selman açıklamalarda bulundu.

banner37
Bloomberg televizyonuna konuşan Selman, Trump’a çok sert yanıt verdi. Selman, Suudi Arabistan Veliaht Prensi Muhammed bin Selman, ülkesinin ABD’den 30 yıl önce var olduğunu ve ülkesinin, güvenliği karşılığında herhangi bir bedel ödemeyeceğini söyledi. Veliaht Prens, “Suudi Arabistan tarihte 1744’ten bu yana mevcut. Sanıyorum, ABD’den 30 yılı aşkın süre önce vardı” derken Trump’ın son açıklamalarının çok isabetli olmadığını belirtti.

 

 

Güncelleme Tarihi: 06 Ekim 2018, 06:55
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner12

banner1