banner2
banner34

Türkiye'yi bu kez Prag'da hedef alacak

Türkiye'yi bu kez Prag'da hedef alacak
banner45

ABD’den aldığı silahlarla Türkiye’ye karşı tehditkar tutumunu sürdüren Yunanistan, şimdi de Türkiye’yi Avrupa'da gerçekleşecek olan Avrupa Siyasi Topluluğu Toplantısı'nda şikayet etmeye hazırlanıyor.  Yunan gazetesi Kathimerini'nin haberine göre Miçotakis'in gündeminde ilk olarak Libya mutabakatı bulunuyor.  Nitekim Yunanistan, Türkiye ile Libya arasında yapılan anlaşmaya şiddetle karşı çıkıyor.

ERDOĞAN’I TAKİP EDİYORLAR

Kathimerini günlerdir merak edilen "Erdoğan ile Miçotakis aynı ortamda olacak mı?" sorusuna da cevap bulduğunu ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın da toplantıya gideceğini yazdı.  Kathimerini, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Fransa, Lüksemburg ve Hırvatistan gibi ülkelerin güvenlik konulu paneline katılacağını ve bu ülkelerin yine kendilerini desteklediğini iddia etti. 

banner37
YUNAN BASININDAN MİÇOTAKİS’E SUÇLAMA 

Yunan basını aynı zamanda Miçotakis'in Cumhurbaşkanı Erdoğan'a karşı 'sert bir dile' sahip olduğunu ifade etmişti. Yunanistan-Türkiye arasındaki olumlu ilişkinin 'son on yılın en düşük seviyesinde' olduğunun altını çizmişti. 

Yunanistan günlerdir Prag'da bugün gerçekleştirilecek olan Avrupa Siyasi Topluluğu Toplantısı'ndan bahsediyor. Yunanistan Başbakanı Miçotakis, Cumhurbaşkanı Erdoğan'la konuşmak istediğini söyleyen Miçotakis, "Uygun bir zaman olursa görüşmeye hazırım" demişti. Bu görüşme için uygun zamanın ise Prag'da gerçekleşecek toplantı olacağını söylemişti. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın gelmesini umduğunu belirten Miçotakis "Orada konuşma şansımız olabilir" demişti.

HANGİ ÜLKELER VAR? 

Avrupa kıtasındaki ülkelerin liderleri ilk kez yapılacak Avrupa Siyasi Topluluğu (AST) toplantısında Çekya'nın başkenti Prag'da bir araya gelecek. AB ülkeleri ve Türkiye dışındaki davetli ülkeler İngiltere, Norveç, Ukrayna, Arnavutluk, Ermenistan, Azerbaycan, Bosna Hersek, Gürcistan, İzlanda, Kosova, Lihtenştayn, Moldova, Karadağ, Kuzey Makedonya, Sırbistan ve İsviçre'den oluşuyor.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner12

banner1