banner2
banner34

Türkiye'yi hedef almıştı!

Türkiye'ye, müttefiklik ruhuna uygun olmayan üslupla yazdığı mektupla gündeme gelen Shanahan'ın istifa mektubundaki detaylar şoke etti.

Türkiye'yi hedef almıştı!
banner45
banner46

ABD Başkanı Donald Trump dün, ABD Savunma Bakan Vekili Patrick Shanahan'ın Savunma Bakanı adayı olmaktan çekildiğini ve istifa ettiğini duyurdu.

Trump'ın açıklamasında Shanahan'a yönelik talihsiz suçlamalar detayı dikkat çekti.

Dikkat çeken sözlerin ardından Shanahan'ın 2010 yılında eşi ile arasında tartışma yaşandığı ve Shanahan'ın eşini yumrukladığı dosyası tekrar gündeme geldi.

2010 yılında yaşanan olayda Shanahan'ın eşi Kimberley Jordinson'un, Shanahan'ın yüzüne vurduğu ve bunun ardından Shanahan'ın eşinin karnına yumruk attığı öne sürülmüştü.

Polisin müdahale ettiği kavganın ardından alkollü olduğu tespit edilen ikili karakola götürüldü ve Kimberley, eşi Shanahan tarafından yumruk atılarak darp edildiğini söyledi fakat suçlamalar Shanahan tarafından yalanlandı.

Olayın ardından Shanahan'ın eşi Kimberley tutuklandı fakat kendisine yöneltilen suçlamalar bir süre sonra düşürüldü.

banner37
Olayın ardından Shanahan'ın eşi Kimberley tutuklandı fakat kendisine yöneltilen suçlamalar bir süre sonra düşürüldü.

Bahsi geçen röportajda Shanahan'ın 2011 yılında, o dönem 17 yaşında olan oğlunun annesini beyzbol sopasıyla darp ettiği ve kafatasını çatlattığı gibi detaylar yer aldı.

İstifa mektubunda yer alan, "Savunma Bakanı olma fırsatını memnuniyetle karşılardım fakat iyi bir baba olma pahasına değil" cümlesi yaşanan olaya yapılan atıf olarak değerlendiriliyor.

Patrick Shanahan, James Mattis'in yerine 6 ay önce Savunma Bakan Vekili olarak atanmıştı.

Shanahan'ın istifası akıllara Trump'ın üst düzey danışmanlarından biri olan Rob Porter'ın da iki eski eşine fiziksel şiddet uyguladığı iddialarını getirdi.

Çok sayıda kişi Trump'ın, özel hayatlarında şiddete meyilli olan kişileri kilit görevlere getirmesini eleştiriyor.

Patrick Shanahan'ın görevini ABD Ordu Bakanı Mark Esper'in üstleneceği duyuruldu.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner12

banner1