banner2
banner34

Türkiye'nin Doğu Akdeniz'deki sondaj faaliyetleri endişe verici

Türkiye'nin Doğu Akdeniz'deki sondaj faaliyetleri endişe verici
banner45
banner46

banner37
 

ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Morgan Ortagus, Doğu Akdeniz'deki hidrokarbon arama faaliyetlerine ilişkin "ABD, Türkiye'nin, Güney Kıbrıs’ın 'münhasır ekonomik bölge' olarak tanımladığı alanda sondaj faaliyetlerini yapma niyetini duyurmasından derin kaygı duyuyor" açıklamasında bulundu.

ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Morgan Ortagus, Türk gemilerinin Doğu Akdeniz'deki hidrokarbon arama faaliyetlerine ilişkin yazılı açıklama yaptı. 

Morgan Ortagus, açıklamasında şu ifadelere yer verdi: 

"ABD, Türkiye'nin, Kıbrıs Cumhuriyeti'nin (Güney Kıbrıs Rum Yönetimi) münhasır ekonomik bölge olarak tanımladığı alanda sondaj faaliyetlerini yapma niyetini duyurmasından derin kaygı duyuyor. Bu adım oldukça provokatif ve bölgede tansiyonu artırma riski taşıyor. Türk yetkililerini bu faaliyetleri durdurmaya ve tüm tarafları itidale davet ediyoruz" 

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nde temaslarda bulunan T.C. Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Türkiye’nin gerekli adımları attığını ve KKTC’nin ruhsat verdiği alanlarda sondaj ve araştırma gemilerinin faaliyetlerine başladığını söylemişti.

Güncelleme Tarihi: 06 Mayıs 2019, 05:39
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner12

banner1